Αίτημα του Δήμου Ικαρίας προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για πάγωμα υποχρεώσεων

Ο Δήμαρχος Ικαρίας απέστειλε επιστολή προς την ένωση ελληνικών τραπεζών με θέμα την προστασία της τοπικής οικονομίας λόγω του καταστροφικού σεισμού.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Γνωρίζοντας το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που διακρίνει τα μέλη σας, ζητάμε να πάρετε και για την Ικαρία, τα μέτρα που λάβατε για την Σάμο, λόγω του πρόσφατου σεισμού που έπληξε και τα δύο νησιά μας.

Η τοποκή οικονομία (επιχειρήσεις και νοικοκυριά), που ήδη βιώνουν έντονα τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, έχει να αντιμετωπίσει και τις πληγές που προκλήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Μέχρι τώρα, τριανταπέντε κατοικίες που διέμεναν οικογένειες έχουν κριθεί ακατάλληλες ενώ εκατοντάδες άλλες έχουν υποστεί ζημιές.

Η ελληνική πολιτεία έλαβε και λαμβάνει μέτρα διευκολύνσεις που αφορούν τα νησιά που υπάγονται στη ΔΟΥ Σάμου, δηλαδή την Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους.

Επίσης η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σε συνέχεια της μεγάλης ισχύος σεισμικής δόνησης που έλαβε χώρα σε σε εστιακό χώρο πλησίον της Σάμου, της ακόλουθης μετασεισμικής δραστηριότητας, καθώς και λόγω του γεγονότος ότι η ευρύτερη περιοχή τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε την ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των Κέντρων Προώθησης Απασχόληση (ΚΠΑ 2) της Σάμου και του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, που έληξαν ή λήγουν στο χρονικό διάστημα από τις 30 Οκτωβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου προς διευκόλυνση των ανέργων των πληγεισών περιοχών.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε και από εσάς να πράξετε το αντίστοιχο και να παγώσετε τις υποχρεώσεις για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο όπως π΄ραξατε για το νησί της Σάμου

Σχολιάστε Ελεύθερα