21 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

Ήταν 4 Οκτωβρίου 1999 όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τον Παναθηναϊκό στην ΑΘήνα και κατά την επιστροφή των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένα δυστύχημα που στέρησε το δώρο της ζωής από 6 οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Είναι η πιο μαύρη στιγμή στην ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα δεν γιορτάστηκε όπως θα έπρεπε, στις 4:30 τα ξημερώματα στα Τέμπη, το τουριστικό λεωφορείο, που μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ, συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι στην προσπάθειά του να προσπεράσει και ανατράπηκε πέφτοντας σε χαντάκι.

Με το ολισθηρό οδόστρωμα η προσπέραση που ήθελε να κάνει τον ανάγκασε να χάσει τον έλεγχο του και να ανατραπεί. Τα 6 παλικάρια και ο 68χρονος οδηγός του μικρού φορτηγού έφυγαν τόσο άδοξα από τη ζωή.

Κάθε χρόνο, όταν έρχεται η 4η Οκτωβρίου, κάθε μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, νιώθει μία θλίψη, πολύ απλά γιατί δεν ξέχασε και δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ.

Ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 χρόνων), ο Δημήτριος Ανδρεαδάκης (25 χρόνων), η Χριστίνα Τζιόβα (18 χρόνων), ο Αναστάσιος Θέμελης (22 χρόνων), ο Γεώργιος Γκανάτσιος (22 χρόνων), ο Κυριάκος Λαζαρίδης (17 χρόνων), όλοι μέλη του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού, καθώς και o Αστέριος Αγκζιώτης 68 χρόνων, ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα και συγκρούστηκε στα Τέμπη με το πούλμαν που επέβαιναν οι άτυχοι οπαδοί δεν πρόκειται να σβήσουν από τις μνήμες των οπαδών της ομάδας

Για τα 21 χρόνια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση

Όσα χρόνια κι αν περάσουν η οικογένεια του ΠΑΟΚ έχει ένα ραντεβού στο οποίο είναι πάντα πιστή. Άλλωστε η μνήμη δε σβήνει ποτέ, μόνο δυναμώνει. Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη έξι παιδιών που η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους άφησε στα Τέμπη.

Δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ

Σχολιάστε Ελεύθερα