Αίτημα Δημάρχου Ικαρίας για κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ο Δήμαρχος Ικαρίας Νίκος Καλαμπόγιας δεδομένου των ζημιών που έγιναν στο νησί μας καθώς και το γεγονός πως σπίτια συμπατριωτών μας σε αρκετές γωνιές του νησιού μας έγιναν μη κατοικίσιμα ζητάει από τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και ΓΓ Βασίλειο Παπαγεωργίου την κήρυξη του νησιού μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.Ο ίδιος ο δήμαρχος σε προσωπική συζήτηση ανέφερε περίπου 100 κτίρια που έχουν υποστεί ζημιά στο νησί μας. Βέβαια όπως τονίζει και ο ίδιος θα υπάξει και επίσημη αναφορά.

Η επιστολή έχει ως εξής

Κ. Υφυπουργέ

Κ. Γ. Γραμματέα

Με την παρούσα επιστολή, αιτούμαι την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ικαρίας της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στην περιοχή στις 30.10.2020.

Το ισχυρό σεισμικό φαινόμενο προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε οικίες, όπου κατέστησε μεγάλο αριθμό εξ αυτών μη κατοικήσιμες, καθώς και στα δίκτυα υποδομών (οδικό δίκτυο, τοιχία αντιστήριξης), σε σχολικά συγκροτήματα, ναούς και στα δίκτυα ύδρευσης. Άμεσα μετά την εκδήλωση της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκαν και εξακολουθούν να καταγράφονται προκληθείσες ζημιές σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και τις τοπικές κοινότητες της νήσου Ικαρίας από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Ικαρίας. Τις επόμενες ώρες θα σας κοινοποιηθούν οι πρώτες λίστες κτιρίων, σημείων και πληγέντων κατοίκων.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας.
Με εκτίμηση,

Ν.Καλαμπόγιας

Δείτε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Σχολιάστε Ελεύθερα