Τα ψέμματα της δεξιάς στο μεταναστευτικό

Σε μια εποχή που η τεχνολογική εξέλιξη έχει φτάσει στα ύψη, πλέον δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας και έτσι η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ. Ήταν η προεκλογική περίοδο των εκλογών του Καλοκαιριού που ο ίδιος Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έρθει στη Σάμο και είπε ότι Θα στηρίξει τα νησιά και θα τα αποσυμφορήσει και ότι η αποσυμφόρηση «πρέπει να γίνει προς τη σωστή γεωγραφική κατεύθυνση, δηλαδή προς την Τουρκία, και όχι προς την ηπειρωτική Ελλάδα».

Και εξήγησε μάλιστα πως θα γίνει αυτό:

«Για να γίνει αυτό, είναι επιβεβλημένο να αλλάξουν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου οι οποίες σήμερα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα, και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας».

Πλέον τώρα που είναι στην εξουσία και το πρόβλημα έχει διογκωθεί μας λέει άλλα. Να μην σχολιάσουμε τη λανθασμένη πολιτική και το κλείσιμο του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, που πλέον άνοιξε ξανά, άρα σημαίνει ότι κατάλαβε το λάθος του. Ας σχολιάσουμε όμως μια δήλωση τον Νοέμβριο του Άδωι Γεωργιάδη, που έλεγε ας πάρουμε όλοι οι Έλληνες από λίγους πρόσφυγες.  Εαν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε κάτι τέτοιο θα είχαν πέσει τα τσιμέντα. Ξέρετε τι εννοούμε.

Με αυτά και αυτά φτάνουμε στις 4 Οκτωβρίου του 2019, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν θέλει τείχη και φράκτες αλλά κανόνες απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Βαρουφάκη για την κατάργηση του καταυλισμού της Μόριας.

ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη καλύτερης φύλαξης συνόρων, αυστηρότερο, δικαιότερο και ταχύτερο σύστημα ασύλου και επαναπροωθήσεων, ανακούφιση των νησιών με καλύτερη διαχείριση και διάχυση στην επικράτεια και ανάδειξή του προβλήματος, ως διεθνές θέμα.

Μιλησε λοιπόν για διεθνές πρόβλημα και όχι για μια στρόφιγγα που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε ο κύριος Σαμαράς, μιλάει για διάχυση στην επικράτεια που την είχε σταματήσει τους πρώτους δύο μήνες της διακυβέρνησής του. Η πραγματικότητα είναι κοντά σε αυτό που λέει σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης, απλά όταν ερχόταν στη Σάμο και στα νησιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα και έλεγε τον πρώτο μήνα θα έχουν φύγει από δω οι λαθροέποικοι, όπως χαρακτηρίστικαν. Τότε οι κάτοικοι και τοπικοί φορείς  δήλωναν ανακουφισμένοι και προφανώς ψήφισαν τον κύριο Μητσοτάκη για να φύγουν οι μετανάστες και ο κακός Τσίπρας που είχε ανοίξει την στρόφιγγα.

Για διεθνές πρόβλημα μίλησε ο Μητσοτάκης και στη συνέντευξη του στο politico όπου υπογράμμισε πως πρέπει να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα πως η τήρηση της Κοινής Δήλωσης με την ΕΕ αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή επιπρόσθετης κοινοτικής βοήθειας. «Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στην Τουρκία πως, εάν θέλει περισσότερη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να τηρήσει τη δική της πλευρά της συμφωνίας, που σημαίνει να περιορίσει στο ελάχιστο τις ροές, να εξαρθρώσει τα δίκτυα διακινητών, να μην χρησιμοποιήσει αυτό το πρόβλημα ως γεωπολιτικό μοχλό ώστε να ασκήσει περισσότερη πίεση στην Ευρώπη. Αυτό είναι μία απαράδεκτη προσέγγιση».

Η ιστορία λοιπόν κάνει κύκλους και πλέον με τη διόγκωση του προβλήματος οι τότε ανακουφισμένοι έγιναν απελπισμένοι και αγανακτισμένοι. Οι λαθροεισβολείς έγιναν μετανάστες και πρόσφυγες και επειδή βέβαια το παρελθόν συναντάει το παρόν και το μέλλον, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του  ο κύριος Γεωργιάδης θέλησε να διαφωνήσει με τον κυβερνητικό του εαυτό και να μιλήσει για αλλοίωση του πληθυσμού όταν έγινε το τραγικό ναυάγιο στους Παξούς.

Εμείς προφανώς τους ανθρώπους αυτούς δεν του χρησιμοποιούμε ως εργαλείο πολιτικής σύγκρουσης και προφανώς πιστεύουμε πως πρέπει να δοθεί ανθρωπιστική λύση και να προωθηθούν σε διάφορα μέρη της χώρας μας και να πάνε ενδεχομένως σε μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα κάποιοι και να επαναπροωθηθούν στις χώρες τους για αυτό ας αποφασίσει το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής αλλά οι νησιώτες και συμπατριώτες μας άλλη φορά να σκέφτονται λίγο πιο πολύ σοβαρά όταν πάνε να ψηφίσουν. Γνωρίζουν τι λέμε και επειδή το έγκλημα κατά της χώρας μας έγινε ας δουν τώρα τι σημαίνει δεξιά και ελπίζουμε ο συνδυασμός της μεταναστευτικής, της κοινωνικής (Ασφαλιστικό, φοροεισφορές κ.τ.λ) και της οικονομικής πολιτικής να τους δώσει την ανακούφιση που έψαχναν.Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: