Χαιρετισμός του ΓΓ ΚΚΕ σε συγκέντρωση του ΚΚ Ιταλίας

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Απευθύνουμε θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους των κομμουνιστών της Ελλάδας στους κομμουνιστές της Ιταλίας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στο Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας, που ρίχθηκαν στη μάχη των ευρωεκλογών.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εδώ και χρόνια συνεργάζεται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, όπου συμμετέχουν 30 ευρωπαϊκά Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλλουμε στην υπόθεση της καθόδου του Κόμματός σας στις εκλογές σε όλη τη χώρα.

Δείχνοντας έμπρακτα πως τα κόμματά μας, κόντρα στο ρεύμα της αντεπανάστασης και του οπορτουνισμού, παραμένουν σταθερά στις αρχές της διεθνιστικής αλληλεγγύης, του προλεταριακού διεθνισμού.

Σύντροφοι,

Στις 26 Μάη θα δώσουμε από κοινού μια μεγάλη μάχη.

Ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και στην ΕΕ.

Σε αυτό το ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο, που αποτελεί εργαλείο του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου για να αυξήσει τα κέρδη του και να εξασφαλίσει την κυριαρχία του.

Η καπιταλιστική ΕΕ δεν υπηρετεί, κι ούτε ποτέ γίνεται να υπηρετήσει, τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

Χρόνια τώρα διάφορες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, πρώην κομμουνιστές, βάλθηκαν να πείσουν τους λαούς πως δήθεν η ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα μπορεί να μεταρρυθμιστεί σε κατεύθυνση “φιλολαϊκή”, να «εκδημοκρατικοποιηθεί», να «εξανθρωπιστεί».

Φτάνει πια η μάταιη αυτή προσπάθεια!

Η ΕΕ χειρότερη μπορεί να γίνει, μα δεν μπορεί να γίνει ποτέ καλύτερη!

Οι αστικές κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, είτε είναι δεξιές, είτε «αριστερές», είτε κεντρώες, εφαρμόζουν τις ίδιες αποφάσεις της ΕΕ, κι ενιαία επιτίθενται στους εργαζόμενους με αντιλαϊκές πολιτικές.

Άλλωστε, στο ευρωκοινοβούλιο, το 90% των αποφάσεων, το λαμβάνουν όλοι αυτοί από κοινού.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που είχε πολυδιαφημιστεί σε όλη την Ευρώπη και στην Ιταλία, διέψευσε κάθε προσδοκία.

Συγκυβέρνησε με ένα τμήμα της ακροδεξιάς, εφάρμοσε μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, μια ταξική πολιτική που ενίσχυσε τους βιομηχάνους και εφοπλιστές, εξανεμίζοντας το εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, συρρίκνωσε το δικαίωμα στην απεργία.

Ταυτόχρονα, μαζί με το δεξιό κόμμα, τη ΝΔ, τα άλλα αστικά κόμματα, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο.

Ο Τσίπρας χαριεντίζεται με τον ακροδεξιό Τραμπ, αλλά και με τον Νετανιάχου, που δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στις άλλες χώρες, μπορούν με την πάλη τους και την ψήφο τους στις 26 Μάη να καταφέρουν πλήγμα στο σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης, που υπάρχει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μπορούν να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις, για να δυναμώσει η πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, για τις κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, για ανοίξει ο δρόμος για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που θα εξασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά, τα κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, το εισόδημα, το μέλλον των εργαζομένων.

Η εργατική τάξη της Ιταλίας έχει κάθε συμφέρον να στηρίξει και με την ψήφο της την ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση του δικού της κόμματος, του Κομμουνιστικού!

Μετά από τόσα χρόνια, οι εργαζόμενοι μπορούν και πάλι να γεμίσουν τις κάλπες με το σφυροδρέπανο, το σύμβολο που ακόμη και σήμερα, προκαλεί ανατριχίλα στους εκπροσώπους της αστικής τάξης και γι’ αυτό το θέτουν εκτός νόμου σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης, με τις πλάτες και τη στήριξη της αντιδραστικής ΕΕ.

Λίγες μέρες απομένουν ως τις εκλογές και οι κομμουνιστές πρέπει να κάνουμε το παν ώστε το αγωνιστικό μας μήνυμα να φτάσει σε κάθε εργατικό, λαϊκό σπίτι και στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, στην ανεργία, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, στην απαγόρευση των απεργιών, στην καταστολή, στον εθνικισμό, στο φασισμό και στο ρατσισμό.

Είμαστε ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις αμερικανονατοϊκές βάσεις, στο να γίνονται οι χώρες μας εφαλτήριο για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που σπέρνουν στους λαούς το θάνατο και την προσφυγιά.

Αυτοί, που σήμερα κρατούνε στα χέρια τους τα ηνία της εξουσίας, της οικονομικής και της πολιτικής, είτε εκπροσωπούνται από ψευτοαριστερές κυβερνήσεις, όπως στην Ελλάδα, είτε από δεξιές, όπως εδώ στην Ιταλία, δεν θα χαρίσουν τίποτα στους εργαζόμενους.

Ότι πέτυχαν οι εργαζόμενοι, ότι πέτυχαν οι λαοί, το πέτυχαν με την πάλη τους.

Τα Κομμουνιστικά Κόμματα ήταν και είναι στην πρωτοπορία της πάλης για τις λαϊκές κατακτήσεις.

Το αδυνάτισμα των ΚΚ, μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στη Σοβιετική Ενωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, οδήγησε το λαϊκό κίνημα σε οπισθοχώρηση και στην κατάργηση ιστορικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αναστραφεί!

Η εργατική τάξη, οι λαοί έχουν τη δύναμη!

Μπορούν και πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στο αστικό ρεύμα του λεγόμενου “ευρωσκεπτικισμού”, στα εθνικιστικά, φασιστικά – ναζιστικά κόμματα, που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή αγωνία, τα λαϊκά προβλήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους ως αιχμή του δόρατος της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Λύση δεν είναι η αποχή, που θα ξεχαστεί από την επόμενη μέρα των εκλογών.

Πρέπει να στηρίξουν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, που είναι η πραγματική, φιλολαϊκή απάντηση, τόσο στον κοσμοπολιτισμό, όσο και στον λεγόμενο ευρωσκεπτικισμό.

Υπογραμμίζουμε πως, μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων, μέσα από την ενίσχυση των Κομμουνιστικών Κομμάτων μπορεί να προβάλλει η προοπτική μιας άλλης Ευρώπης.

Μιας Ευρώπης της ευημερίας των λαών, της κοινωνικής προόδου, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της ισότιμης συνεργασίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού, μέσα από την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με εργατική – λαϊκή εξουσία.

Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές στα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι συμβολή στην ενίσχυση της κοινής πάλης των λαών μας!

Ζήτω το ΚΚ στην Ιταλία,

Ζήτω η φιλία και η συνεργασία ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο ΚΚ στην Ιταλία.

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Σχολιάστε Ελεύθερα