Συρία: Νεκρός σε βομβαρδισμό διασώστης από τη Μιανμάρ

Ο διασώστης ήταν της οργάνωσης Free Burma Rangers, η οποία έχει στόχο να απελευθερώσει τους καταπιεσμένους στη Μιανμάρ, τη Συρία, το Ιράκ και το Κουρδιστάν.

Ένας διασώστης από τη Μιανμάρ σκοτώθηκε και άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε την Κυριακή στη βορειοανατολική Συρία όταν Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία βομβάρδισαν την πόλη Ταλ Ταμρ.

Ο Μουσταφά Μπαλί, ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ανέφερε ότι ένας διασώστης της οργάνωσης Free Burma Rangers (FBR) έχασε τη ζωή του όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε χτυπήθηκε από τον τουρκικό στρατό. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι ο βομβαρδισμός αυτός έγινε στο χωριό Ρασιντίγια, κοντά στο Ταλ Ταμρ.

Η FBR ιδρύθηκε από έναν βετεράνο του αμερικανικού στρατού και είναι μια ανθρωπιστική οργάνωση, στόχος της οποίας είναι, όπως λέει, να απελευθερώσει τους καταπιεσμένους στη Μιανμάρ, τη Συρία, το Ιράκ και το Κουρδιστάν. Στον ιστότοπό της αναφέρει ότι η οβίδα που έπληξε το όχημά της προερχόταν είτε από τις τουρκικές δυνάμεις είτε από τους Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα.

Η οβίδα «έπεσε σε απόσταση περίπου 10 μέτρων» από το σημείο όπου η οργάνωση παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες, πρόσθεσε η οργάνωση στην ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι ο τραυματίας είναι ένας Ιρακινός διερμηνέας.

«Οι μάχες συνεχίζονται και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ιατρική περίθαλψη», τόνισε.

news247

Σχολιάστε Ελεύθερα