Για το Κ.Υ. Ευδήλου

Γράφει η Άννα Παπασιμάκη (Κάτοικος Ικαρίας)

Τον τελευταίο καιρό άκουγα σχόλια , είτε κακοπροαίρετα είτε καλοπροαίρετα και θετικά για τις σχέσεις μεταξύ μέρους των εργαζομένων και της διευθύντριας ιατρού του Κ.Υ. Ευδήλου . Επίσης υπήρξαν δημοσιεύσεις σε site τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε εφημερίδες των Αθηνών (Ικαριακή Ραδιοφωνία , «ΑΥΓΗ» ). Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι οι δημοσιεύσεις – καταγγελία ήταν χωρίς υπογραφή.

Δυστυχώς το είδα πριν δέκα μέρες παρόλο που κυκλοφορεί από τα μέσα του Αυγούστου. Εκτιμώ ότι μια καταγγελία χωρίς υπογραφή αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας. Επειδή όμως σαν ενεργός υπεύθυνος πολίτης δεν μπορώ να μείνω αδιάφορη και απαθής μπροστά σε τόσο σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την υγεία όλων των κατοίκων της Ικαρίας, απαιτώ να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει με την λειτουργία του Κ.Υ. Ευδήλου. Αφού λοιπόν η πλειοψηφία (κατά τους καταγγέλλοντες) των εργαζομένων έστειλε αυτή την καταγγελία , τι έχει να φοβηθεί και δεν υπογράφει;

Αυτό που καταγγέλλουν για απολύσεις, μου φαίνεται αδιανόητο. Φαντάζομαι ότι υπάρχει σύλλογος εργαζομένων και αν όλα αυτά συμβαίνουν , ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν. Επειδή από πολλούς ασθενείς έχω ακούσει τα καλύτερα σχόλια και για την αντιμετώπιση και για την επιστημονική επάρκεια και εγώ σαν ασθενής έχω την καλύτερη αντιμετώπιση από την διευθύντρια ιατρό , ανησυχώ για το κλίμα που περιγράφει η καταγγελία και θα έπρεπε η 2η ΥΠΕ να πραγματοποιήσει ΕΔΕ. Επειδή πριν λίγα χρόνια η κ. Καττέ υπέστη επίθεση από πολίτη της Ικαρίας δεν μπορώ να καταλάβω ποιος κάνει μπουλινγκ σε ποιόν.  Πως είναι δυνατόν πρίν να κάνει καλά την δουλειά της και τώρα όχι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια οργανωμένη ομάδα μπορεί να τινάξει στον αέρα ένα ήρεμο κλίμα που υπάρχει.

Μέχρι να γίνει ΕΔΕ και να διευθετηθούν τα πράγματα, προσπαθήστε όλοι, εργαζόμενοι και διεύθυνση να κάνετε την αυτοκριτική σας, να συνεννοηθείτε για το καλό της υγείας μας. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιά είναι τα κίνητρα της διαμάχης , προσωπικά, επαγγελματικά, παραταξιακά.  Οι ανάγκες του Κ.Υ. είναι πολύ μεγάλες σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρουν τα περιφερικά–αγροτικά ιατρεία αφού λειτουργούν πλημμελώς για να καλύψουν τις ανάγκες του Κ.Υ.  Και αυτό προκαλεί εντάσεις και αντεγκλήσεις κατά της διευθύντριας.

Να λοιπόν θέματα που πρέπει να διεκδικήσουμε από το υπουργείο Υγείας τόσο οι εργαζόμενοι στην υγεία όσο και οι πολίτες. Δεν γνωρίζω αν έχει ευθύνη η διευθύντρια  για τους διορισμούς, αφού η ίδια δεν έχει ωράριο εργαζόμενη σε 24ωρη βάση παραμένοντας και εντός του Κ.Υ. πολλά βράδια. Ο αγώνας όλων μας πρέπει να είναι για την αναβάθμιση τόσο του νοσοκομείου στον Άγιο Κήρυκο, του Κ.Υ. Ευδήλου καθώς και των περιφερειακών – αγροτικών ιατρείων.

Σχολιάστε Ελεύθερα