Διαφοροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο Χίου για την αναγκαιότητα ύπαρξης κλειστής δομής στο νησί

“Την αναγκαιότητα δημιουργίας και λειτουργίας κλειστής δομής για πρόσφυγες και μετανάστες αναδεικνύει η υπάρχουσα κατάσταση με όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί λόγω και της πανδημίας” σημείωσε σε χθεσινή δήλωσή του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και μετά τη σύσκεψη της Κυριακής για το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ που συγκάλεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Χίου στον πολίτη Χίος

Ο δήμαρχος αποδέχθηκε την χρησιμότητα του κτηρίου της Λευκωνιάς, όπου χρησιμοποιείται ως Δομή καραντίνας από το Υπουργείο Μετανάστευσης, και ήδη έχουν μεταφερθεί άτομα από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ(67 όπως δήλωσε το υπουργείο Μετανάστευσης), ενώ παρά τα κρούσματα που υπάρχουν χαρακτήρισε την κατάσταση ελεγχόμενη.

Ο Δήμαρχος Χίου κάλεσε τους δημότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να είναι πιο έντονο από το πρώτο. Εν τω μεταξύ συνεχίστηκαν χθες τα rapid tests στην πλατεία Βουνακίου από συνεργείο του ΕΟΔΥ, με δεκάδες πολίτες να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για το τεστ αυτό. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία και τις δύο ημέρες, διενεργήθηκαν συνολικά 660 τεστ και βρέθηκαν 12 άτομα θετικά στον κορωνοϊό.

Πάντως για τις 26/10, τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ έδιναν δύο κρούσματα για τη Χίο, που σημαίνει ότι δεν έχουν καταγραφεί στο σύνολό τους, τόσο οι έλεγχοι στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ όσο και στην κεντρική πλατεία του νησιού, οπότε είναι κατανοητό ότι στο νησί είναι πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που καταγράφτηκαν στην επιδημιολογική μελέτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου σε σχετική ανακοίνωσή του μετά τις δηλώσεις του δημάρχου τονίζει ότι ο δήμαρχος είναι ο καλύτερος υποστηρικτής της κυβέρνησης, του Υπουργού Μετανάστευσης και Βουλευτή Χίου και μάλιστα αισθάνθηκε την ανάγκη για άλλη μια φορά να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική αλλά όχι τους Δημότες της Χίου και την εκφρασμένη άποψη τους για την δημιουργία κλειστών κέντρων-φυλακών. Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας την κριτική τονίζει τα εξής:

Θα περίμενε κάποιος, ότι ως Δήμαρχος Χίου, τουλάχιστον θα κρατούσε τα προσχήματα και θα επίρριπτε ευθύνη στην κυβερνητική πολιτική για την υποτιθέμενη αποσυμφόρηση που έχει ως αποτέλεσμα τον υπερσυνωστισμό στην ΒΙΑΛ, για τις ελλείψεις σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, για τις υποσχέσεις για την κάλυψη τους και την συνεχή αναβολή τους και για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διενέργεια τεστ στην ΒΙΑΛ.

Θα περιμέναμε ότι ως Δήμαρχός Χίου θα διεκδικούσε από την κυβέρνηση για το καλύτερο του τόπου και των δημοτών και θα ήταν αντίθετος σε πολιτικές επιλογές που καταστρέφουν το νησί και θέλουν να το καταστήσουν μόνιμη φυλακή προσφύγων και μεταναστών.

Νωρίτερα σε άλλη ανακοίνωση η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχοντας χάσει η κυβέρνηση κάθε έλεγχο και κατόπιν εκατοντάδων κρουσμάτων, αναγκάζονται εκ των υστέρων να στείλουν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Χίο για να διενεργήσουν τεστ στη ΒΙΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου είχε εγκαίρως τονίσει με ανακοινώσεις και δηλώσεις, τι θα συμβεί αν υπάρξουν κρούσματα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και επιπλέον είχε προβλέψει, ότι η ΒΙΑΛ θα μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα, λόγω του υπερσυνωστισμού τόσων ανθρώπων σε απαράδεκτες συνθήκες ατομικής υγιεινής και καθαριότητας και χωρίς την απαραίτητη υγειονομική φροντίδα.

Καθοριστικό δείγμα της ανεπαρκούς διαχείρισης σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και συνεχίζει να είναι η δήθεν καραντίνα στη ΒΙΑΛ, η οποία όμως εξαιρεί εργαζόμενους, Διοίκηση και επιπλέον η πλειοψηφία των διαμενόντων εκτός κύριου ιστού της ΒΙΑΛ πηγαινοέρχονται στη Χίο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ Χίου αποδείχθηκε άλλη μια κοροϊδία, που έθεσε και θέτει σε κίνδυνο όλη την Χιακή κοινωνία.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι αναμενόμενα, ιδιαίτερα ανησυχητικά και επικίνδυνα για τον τοπικό πληθυσμό αλλά και για την χώρα μας γενικότερα. Με ποσοστό περίπου 12%-μέχρι τώρα-,κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος για το αύριο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Σχολιάστε Ελεύθερα