ΚΚΕ: «Κανονικότητα» στην Ελλάδα είναι να πεθαίνουν εργαζόμενοι στο σπίτι τους

«Μέσα στη χριστουγεννιάτικη «κανονικότητα», τέσσερις μετανάστες εργάτες έχασαν την ζωή τους από αυτοσχέδιο μαγκάλι, που είχαν φτιάξει για να ζεσταίνονται. Οι μετανάστες εργάζονταν σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής των Καλυβίων και διέμεναν σε δώμα μέσα στο χώρο δουλειάς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Μεσογείων & Λαυρεωτικής του ΚΚΕ.

Αυτή είναι η «κανονικότητα» στην Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εν έτει 2019 να πεθαίνουν εργαζόμενοι στο σπίτι τους, που «τυγχάνει» να είναι στο χώρο δουλειάς τους, από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιων τρόπων για να προστατευτούν από το κρύο» προσθέτει η οργάνωση του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «στην Ελλάδα των πλουσίων κοιτασμάτων, των κολοσσιαίων ενεργειακών επενδύσεων και της πράσινης ανάπτυξης, αν δεν έχεις λεφτά για θέρμανση πεθαίνεις ή από το κρύο ή από αναθυμιάσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Αυτοί οι αδικοχαμένοι μετανάστες πέρασαν και διέσχισαν χιλιάδες χιλιόμετρα ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ζωή. Αφού γλίτωσαν από χίλιες κακουχίες κι από κέντρα τύπου Μόριας, βρέθηκαν να πεθαίνουν από αυτοσχέδια μαγκάλια μέσα στο χώρο δουλειάς, όπου και διέμεναν σαν σύγχρονοι σκλάβοι.

Οι ανθρώπινες κι ασφαλείς συνθήκες ζωής και εργασίας δεν είναι δεδομένες, ούτε για τους Έλληνες ούτε για τους μετανάστες εργάτες. Όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους».

Καταλήγοντας η ΤΟ Μεσογείων & Λαυρεωτικής του ΚΚΕ σημειώνει: «Η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι ο κοινός μας αντίπαλος, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για μια ζωή με πραγματικά δικαιώματα» και ζητά «με ευθύνη του ελληνικού κράτους, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς να επιβαρυνθούν οι οικογένειες των νεκρών εργατών, ώστε να μεταβούν οι σοροί τους στην πατρίδα τους».

Real

Σχολιάστε Ελεύθερα