Γ. Μαρίνος: Ο λαός να κάνει τη δική του μομφή με μαζικούς αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών του

Τη στρατηγική σύμπλευση των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που με την πολιτική τους υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και διαχειρίζονται το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά όλο και μεγαλύτερα βάσανα για τις λαϊκές οικογένειες, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση της πρότασης μομφής που είναι σε εξέλιξη από το πρωί και ξεκίνησε χθες το απόγευμα.

Ο Γ. Μαρίνος υπογράμμισε πως η πολιτική αυτών των κυβερνήσεων και των άλλων αστικών πολιτικών κομμάτων, φόρτωσε την περασμένη καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού και τώρα πάλι επιχειρεί να του φορτώσει τη νέα κρίση και τις συνέπειες της πανδημίας. Αυτή η πολιτική, συνέχισε, «χρεοκόπησε χιλιάδες εργάτες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, που έχουν ήδη χάσει τα σπίτια τους και την περιουσία τους», σημειώνοντας πως «ο νέος πτωχευτικός κώδικας είναι η ταφόπλακα στο λάκκο που άνοιξαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις στον λαό, όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Κατήγγειλε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα κάνει ότι δεν ξέρει «κάτι για τον φόνο», ενώ η πολιτική του όταν κυβερνούσε, «στιγματίστηκε από την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων κατά χιλιάδων πλειστηριασμών ως ιδιώνυμο αδίκημα, κάτι που δεν ξεπλένεται».

Επισήμανε πως η πολιτική αυτών των κυβερνήσεων έχει προκαλέσει εργασιακό μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς, χιλιάδες άνεργους, μειώσεις μισθών και συντάξεων, χιλιάδες πλημμυροπαθείς σε Εύβοια, Καρδίτσα, Κρήτη και Επτάνησα, θύματα της πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και της ΕΕ που αντιμετωπίζουν τις αναγκαίες υποδομές ως κόστος. Κατήγγειλε τις ευθύνες τους για τη ΛΑΡΚΟ, που συνειδητά απαξίωναν όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα την οδηγούν σε κλείσιμο ή εκποίηση, πετώντας στον δρόμο 1.200 εργάτες.

Ο Γ. Μαρίνος υπογράμμισε πως η στρατηγική σύμπλευση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ πατά στο έδαφος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης των ελληνικών οικονομικών ομίλων για να επεκτείνουν τη δράση τους και να αποκτήσουν κέρδη από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Στο όνομα αυτών των συμφερόντων, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις υποστηρίζουν τη συνεχώς και πιο βαθιά ενσωμάτωση της χώρας στο δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα. «Δική σας είναι η ευθύνη για τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα και τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο κατά άλλων κρατών και λαών, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Κατήγγειλε ότι καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες για την παρέμβαση των ΗΠΑ, της Γερμανίας ή της Γαλλίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με στόχο τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου ενώ -όπως τόνισε-  «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή δείχνει τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων, που ακουμπούν τις ελπίδες τους στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό που κινείται με βάση τους στόχους του και διατηρεί σχέσεις με τη ΝΑΤΟική Τουρκία και καλύπτει ή και τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «το ΚΚΕ καταψηφίζει τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική και καλεί τον λαό να κάνει τη δική του μομφή που θα συνδυαστεί με την κλιμάκωση μαζικών αγώνων για την ικανοποίηση των αναγκών του, για την αντιμετώπιση της νέας αντεργατικής καταιγίδας που έρχεται με το νέο νόμο για τον ημερήσιο χρόνο και το συνδικαλιστικό νόμο για να μπουν στο γύψο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.Το ΚΚΕ πιστεύει στην πάλη της εργατικής τάξης και στη δύναμη της συμμαχίας της με τα λαϊκά στρώματα ενάντια στον κοινό αντίπαλο το κεφάλαιο και την εξουσία του»«Η λαϊκή δύναμη θα πολλαπλασιαστεί μέσα από τη συνάντηση με το ΚΚΕ στον αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας για να πάρουν οι άνθρωποι του μόχθου αυτά που τους ανήκουν» κατέληξε. 

902

Σχολιάστε Ελεύθερα