Πόρισμα ατυχήματος ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Φάρου της νήσου Ικαρίας

Λίγες μέρες μετά από το μνημόσυνο στην Ικαρία για την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ  έρχεται στην δημοσιότητα το πόρισμα του ατυχήματος στην Ικαρία. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των επιβαινόντων στο ελικόπτερο.Εκείνη την εποχή εκείνο το συμβάν είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να συγκλονίζει η ιστορία αυτή.

Ελπίζουμε το πόρισμα να δίνει κάποια διαφωτιστικά στοιχεία ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην ξαναζήσουμε ούτε στην Ικαρία αλλά και ούτε πουθενά στον κόσμο τέτοιο συμβάν.

Για την Ιστορία να θυμίσουμε ότι το ελικόπτερο αυτό ήρθε στην Ικαρία προκειμένου να μεταφέρει μια μεγάλη σε ηλικία γυναίκα στην Αθήνα,αφού υπήρχαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή και δεν μπορούσε να προσεγγίσει το πλοίο.

Το ελικόπτερο δεν έφτασε ποτέ,αφού προσεγγίζοντας το αεροδρόμιο του νησιού μας έπεσε μέσα στην άβυσσο του Ικαρίου Πελάγους.Για αρκετό καιρό το ελικόπτερο δεν μπορούσε να το προσεγγίσει κανένας.Τελικά η συγκομιδή των πτωμάτων έγινε από ειδικό ρομπότ ερευνητικού πλοίου που μελετά το θαλάσσιο περιβάλλον και λίγο αργότερα έγινε η ανέλκυση του ελικοπτέρου.

Σήμερα έρχεται στην δημοσιότητα το πόρισμα που ελπίζουμε να δώσει μερικές απαντήσεις.Μπορείτε να το διαβάσετε στο παραπάνω link

Σχολιάστε Ελεύθερα