Χίος: Βάρκα με πρόσφυγες χτύπησε σε βράχο

Ακαρπες είναι οι έρευνες του λιμεναρχείου Χίου για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων προσφύγων – ενηλίκων ανδρών, που αγνοούνται από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν με άλλα 36 άτομα προσέκρουσε σε βράχο και αυτοί έπεσαν στη θάλασσα.

Οι έρευνες των σωστικών μέσων περιλαμβανομένου και ελικοπτέρου γίνονται κυρίως στο θαλάσσιο μέτωπο του Βροντάδου, λόγω και των ισχυρών πνεόντων βορείων ανέμων στην περιοχή, εντάσεως περίπου έξι μποφόρ, που δυναμώνουν συνεχώς.

Το λιμεναρχείο Χίου έχει κινητοποιήσει και πεζές περιπολίες, ενώ έχει ενημερωθεί και η αστυνομία για να κάνει το ίδιο από τη πλευρά της.

Όπως έγινε γνωστό, δύο άνθρωποι αγνοούνται από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, 28 Μαρτίου 2019, όταν και πραγματοποιήθηκε διάσωση προσφύγων και μεταναστών, που επέβαιναν σε βάρκα, στην θαλάσσια περιοχή του Μερσινιδίου της Χίου.

Συνολικά από τα πληρώματα των ΠΑΘ 060 και του ναυαγοσωστικού του λιμεναρχείου Χίου διεσώθησαν 36 άτομα και κατά δήλωση των επιβαινόντων στην βάρκα υπήρχαν άλλα δύο άτομα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και το λιμεναρχείο Χίου έβγαλε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης όλα τα διαθέσιμα μέσα του στην περιοχή από το Μερσινίδι έως την παραλία των Γλάρων, ενώ εκτελούνται πτήσεις και από ελικόπτερο χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τις 7.30 το πρωί. Στις έρευνες συμμετέχει και δύτης.

Δείτε το ρεπορτάζ της presspublica

Σχολιάστε Ελεύθερα