Το ΕΚΣ για τα προβλήματα γύρω από την υγεία στα νησιά μας

Το ΕΚΣ συνεχίζοντας την πολύμορφη δράση του για τα σοβαρά προβλήματα υγείας – πρόνοιας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα νησιά μας, μετά και τις σχετικές κινητοποιήσεις του Νοέμβρη σε Ικαρία και Σάμο.

Στις 17/1/13 συμμετείχε στη συνέλευση του ΣΕΝΙ και στην σύσκεψη φορέων στην Ικαρία που ακολούθησε στις 21/1/13, όπου για μια ακόμα φορά το ΕΚΣ παρέμεινε συνεπές στην θέση διεκδίκησης ενός αποκλειστικά δημόσιου – δωρεάν συστήματος υγείας πρόνοιας, όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, ανεξάρτητα αν στις ενέργειες μας υπήρχε συμφωνία όλων των φορέων των νησιών μας. Υποστήριξε και σήμερα την ίδια αναγκαιότητα, και παράλληλα μπροστά στην αρνητική εξέλιξη της συγχώνευσης των Νοσοκομείων του νομού, ο εκπρόσωπος τουΕΚΣ τόνισε ότι, «υποστηρίζουμε την αυτοτελή λειτουργία των δομών υγείας στα νησιά μας μέσα από το πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει την στήριξη δεκάδων φορέων των νησιών μας από το 2009. Κρίνοντας απαραίτητο να υπάρξει άμεσα και μαζικά αντίδραση στην εφαρμογή των κυριολεκτικά θανατηφόρων νέων μέτρων, Ιεραρχώντας ως άμεσο την ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης των δομών υγείας στα νησιά μας. θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην κινητοποίηση σε αυτή την κατεύθυνση τόσο των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα όσο και των κάτοικων των νησιών μας γενικότερα.

Σήμερα εκτιμώντας τις αρνητικές εξελίξεις τόσο στα ζητήματα υγείας συνολικότερα όσο και τις επιπτώσεις στα νησιά μας ειδικότερα, κλιμακώνουμε την αντίδραση μας καλώντας αρχικά σε συμμετοχή σε συλλαλητήρια στις 31/1/13 τόσο στην Αθήνα έξω από το υπουργείο υγείας όσο και στην Ικαρία το απόγευμα στον Εύδηλο. Για να απαντήσουμε από κοινού με τους εργαζόμενους στην Ικαρία και της παροικιακές οργανώσεις της Αττικής και να διεκδικήσουμε τις δομές και τις υπηρεσίες υγείας που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συνεχίζουμε με δυναμικότερες μορφές κινητοποιήσεων προκηρύσσοντας 24ωρη τοπική απεργιακή κινητοποίηση στις 8/2/2013 (απεργιακή συγκέντρωση στον Άγιο Κήρυκο)».

Σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε χθες (23/1/13) σύσκεψη με παροικιακές οργανώσεις των Ικαριωτών στην Αθήνα με στόχο των συντονισμό των ενεργειών μας και την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο υγείας στις 31/1/13. Εκφράστηκε ομόθυμα η θέληση για αγωνιστική δράση. Έγινε εκτενής ενημέρωση και ακολούθησε πλούσια και γόνιμη συζήτηση όπου ανταλλάχτηκαν απόψεις, ιδέες και προτάσεις για το πώς καλύτερα και πιο αποτελεσματικά θα οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Σχολιάστε Ελεύθερα