Κ. Βελόπουλος:«Καθυστέρηση καταβολής Μεταφορικού Ισοδύναμου στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την καθυστέρηση του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά του Αιγαίου, όπου πήρε και απάντηση που παρατίθεται παρακάτω.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από το σύνολο των νησιωτών του Αιγαίου για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις πληρωμές των εισιτηρίων στο πλαίσιο του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο στηρίζει την ανάγκη των νησιωτών για τις μετακινήσεις τους και η επιστροφή μέρους των χρημάτων από αυτό το κόστος, αποτελεί τη βασική αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συνθηκών διαβίωσης στις νησιωτικές περιοχές. Οι καθυστερήσεις αυτών των πληρωμών πλήττουν τους μη εύπορους νησιώτες και τους αποτρέπουν από τις αναγκαίες και απαραίτητες μετακινήσεις τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για την άμεση καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους νησιώτες, προς ενίσχυσή τους, καθώς, έχουν πληγεί οικονομικά από τη μείωση του τουρισμού;

Η απάντηση του υπουργού έχει ως εξής:

Σε απάντηση της εν θέματι Ερώτησης γνωρίζεται αναφορικά με την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ.Ι.) στο σκέλος των επιβατών για το έτος 2020, ότι με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4111.08-02/1652/09-06-2020 (Α.Δ.Α.: 97ΗΓ4653ΠΩ-ΖΡΣ) Απόφαση Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει καταβληθεί Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ) συνολικού ποσού 7.618.108,49€ σε 100.915 ωφελούμενες μονάδες, για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι και τη 14η Μαΐου 2020.

Σημειώνεται ότι ήδη προωθούνται οι διαδικασίες για την πληρωμή των ωφελούμενων για το χρονικό διάστημα 15/5/20 έως 31/7/20.

Σχολιάστε Ελεύθερα