Ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου Ικαρίας για την Μαρίνα του Αγίου Κηρύκου

Ο δήμος Ικαρίας σε σχετική του ανακοίνωση συστήνει σε όσους τα σκάφη ελλιμενίζονται στο τουριστικό καταφύγιο του Αγίου Κηρύκου να απομακρυνθούν λόγω εκτεταμένων και συνεχιζόμενων κατολισθήσεων στην περιοχή.

Η ανακοίνωση συγκεκριμένα έχει ως εξής:

Παρακαλούμε οι ιδιοκτήτες παντός είδους σκαφών που ελλιμενίζονται στο τουριστικό καταφύγιο Αγ.Κηρύκου (μαρίνα) όπως προβούν στην άμεση απομάκρυνσή τους, καθώς υπάρχει εκτεταμένη και συνεχιζόμενη κατολίσθηση βράχων από το πρανές, με συνέπεια να υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταστροφής αυτών, αλλά και για τη σωματική ακεραιότητα των ατόμων που βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Επίσης απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος και η παραμονή στο χώρο στους μη έχοντες εργασία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ

Για τα γεγονότα στον χώρο έχει δοθεί ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό ρεπορτάζ από την Ικαριακή Ραδιοφωνία . Για το συγκεκριμένο έργο έχουμε τονίσει στο παρελθόν πως είναι ένα από τα σημαντικότερα που έχουν γίνει στο νησί τα τελευταία χρόνια αλλά δε έχει δοθεί η δέουζα προσοχή προκειμένου να λειτουργήσει θετικά για τον τουρισμό στο νησί μας με ευθύνη πολλών παραγόντων και προφανώς όχι μόνο την νυν ή της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Ικαρίας. Με βάση την σημερινή εικόνα προβληματιζόμαστε για το μέλλον και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω κριτική μιας που ο ρόλος ενός περιοδικού είναι και αυτός.

Εαν οι κατολισθήσεις συνεχιστούν χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης κατά τη γνώμη μας υπάρχει ορατός κίνδυνος να καλυφθεί η Μαρίνα από εκτεταμένο όγκο λίθων που προέρχονται από τις κατολισθήσεις και αυτό να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, πέραν του ζητήματος διαχείρισης του χώρου το οποίο έχουμε τονίσει πως πρέπει να δοθεί σε ειδικούς στον χώρο των τουριστικών σκαφών, προκειμένου να εισπράξει τα θετικά τόσο και ο δήμος Ικαρίας όσο και οι πολίτες του νησιού μας.

Ελπίζουμε να υπάρξει σοβαρή αποκατάσταση των όποιων ζημιών και βέβαια να μην κινδυνεύσουν με κατολίσθηση (υποχωρήσεις κτιρίων κτλ) οικίες και δημόσια κτίρια (το δικαστήριο-αστυνομία Αγίου Κηρύκου-ναοί-λουτρά Μουσταφά) στην περιοχή άνω του τουριστικού καταφυγίου.

Θα επανέλθουμε στο ζήτημα για τις περαιτέρω εξελίξειςCategories: ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: