Αν. Μιχαηλίδης: Ανοχύρωτη πόλη η Χίος

Ανοχύρωτη πόλη παραμένει η Χίος έναντι του covid 19 με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Την στιγμή που τα κρούσματα από τον κορωνοϊό αυξάνονται δραματικά, τόσο πανελλαδικά, όσο και στο νησί μας, το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας με μόνιμο προσωπικό, οδηγώντας το σύστημα στα όριά του”, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ- προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Μιχαηλίδης.

“Τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία παραμένουν χωρίς προσωπικό καθαριότητας, ενώ κατά τα άλλα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Παράλληλα με ευθύνη του Υπουργού Μετανάστευσης, δεν έχουν προσληφθεί γιατροί για τα ιατρεία covid 19 της ΒΙΑΛ, την στιγμή που δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα και κάποιοι νοσούν”, σημειώνει ο γιατρός στο επάγγελμα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο της Χίου, επαρκή στελέχωση των δομών υγείας στη ΒΙΑΛ και διενέργεια μαζικών τεστ κατά τρόπο οργανωμένο στον πληθυσμό. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί την πραγματικότητα κα να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα”, καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα