Σάμος: Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί χειριστές λέμβου που μετέφερε 51 πρόσφυγες – μετανάστες

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού όπου αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση λόγω δίωξής τους για κακούργημα.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 18 ετών, ως οι χειριστές της λέμβου στην οποία επέβαιναν 51 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν και διεσώθηκαν από το πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, χτες το βράδυ στη Σάμο.

Το λιμεναρχείο Σάμου ανέφερε σήμερα πως αναφορικά με το περιστατικό εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Καρλόβασι πρώτες πρωινές ώρες την 17-12-2019, γνωρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 18 ετών, ως οι χειριστές της λέμβου, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, όπου αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση λόγω δίωξής τους για κακούργημα.

Στον εντοπισμό και στη διάσωση 51 προσφύγων και μεταναστών προέβη χθες το βράδυ, Παρασκευή, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

Εφημερίδα Μακεδονία

Σχολιάστε Ελεύθερα