Επιστολή γονέων του γυμνασίου του Αγίου Κηρύκου

Οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αγίου Κηρύκου απευθύνουν έκκληση προς του αρμόδιους φορείς για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το σχολικό συγκρότημα του νησιού μας.

Η επίστολή τους απευθύνεται στον Δήμο Ικαρίας, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στους υπεύθυνους των τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Βορείου Αιγαίου και στην διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σας ενημερώνουμε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις κτηριακές υποδομές του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου του Αγίου Κηρύκου.

Συγκεκριμένα και κυρίως έπειτα από κάθε βροχόπτωση διαπιστώνονται τα εξής προβλήματα που συντελούν στη δυσλειτουργία του σχολείου και την επικινδυνότητα προς μαθητές και εκπαιδευτικούς:

  • Πλημμυρισμένες από νερό και γεμάτες υγρασία κύριες και βοηθητικές αίθουσες.
  • Βραχυκυκλώματα στον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα του σχολείου, με άμεσο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Επίσης:

  • Παραμένουν ημιτελή τα έργα αποκατάστασης ολισθηρότητας αυλόγυρου οροφής.
  • Οι τουαλέτες είναι σε κακή κατάσταση, με κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
  • Πτώση σοβάδων ανά τακτά διαστήματα.
  • Έχει να πραγματοποιηθεί ελαιοχρωματισμός κτηρίων εδώ και πολλά χρόνια.

Ακόμα:

Ο Σύλλογός μας με έγγραφό του με αρ.πρωτοκ. 2, ημερομ.: 15/10/19 που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Ικαρίας, ζητάει τη δημιουργία δυτικής εισόδου-εξόδου, λόγω ότι με την υφιστάμενη πρόσβαση προς το σχολείο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος επειδή τα μέσα μεταφοράς αδυνατούν να προσεγγίσουν την παρούσα είσοδο. Έτσι τα παιδιά αποβιβάζονται-επιβιβάζονται μακριά από αυτήν, επάνω στον κεντρικό δρόμο ο οποίος έχει μεγάλη κυκλοφορία, έντονη κλίση και απότομη στροφή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε:

Την χωρίς άλλη χρονοτριβή αποκατάσταση των φθορών και των ζημιών του σχολείου καθώς και τη δημιουργία νέας εισόδου που θα βελτιώνει την ασφαλή προσβασιμότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. To σχολείο ως γνωστό, θα παραμείνει κλειστό για τις γιορτές, θεωρούμε επιβεβλημένη την έναρξη των εργασιών εντός αυτού του διαστήματος.

Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την ασφάλεια των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών τους.

Το Δ.Σ. των γονέων του Γυμνασίου του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας

One thought on “Επιστολή γονέων του γυμνασίου του Αγίου Κηρύκου

Σχολιάστε Ελεύθερα