Κερατσίνι – Πετράλωνα : Τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν

Ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας τίμησε τη μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν στα Άνω Πετράλωνα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

«Είναι χρέος όλων μας να μην ξεχαστεί το όνομα του Σαχζάτ Λουκμάν», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η απόφαση για τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι δικαίωση και της δικής του οικογένειας, και της δικής του μνήμης», επισημαίνει.

Η ανάρτηση του Ν. Ηλιόπουλου στο Facebook:

Ήταν 17 Γενάρη του 2013 όταν δολοφονήθηκε, στον δρόμο για τη δουλειά του, ο Σαχζάτ Λουκμάν.

Δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα από δύο νεοναζί. Η απόφαση για τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι δικαίωση και της δικής του οικογένειας, και της δικής του μνήμης. Είναι χρέος όλων μας όμως να μην ξεχαστεί το όνομα του και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα όσα δίνουν χώρο ή νομιμοποιούν τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και τον φασισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας τίμησε τη μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν στα Άνω Πετράλωνα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Σήμερα τιμήσαμε τη μνήμη του σε μια εκδήλωση μαζί με τη Πακιστανική Κοινότητα και τις οργανώσεις Ά Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Είναι χρέος μας να μη ξεχάσουμε και να μη χρειαστεί άλλη μάνα να πει “δεν καταλαβαίνω δεν κάνουν έτσι οι άνθρωποι”.

Υπενθυμίζουμε το κάλεσμα που προηγήθηκε από τις Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας και Πειραιά, οι οποίες μαζί με μέλη των οργανώσεων, σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου τίμησαν τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας τίμησε τη μνήμη ενός από τα θύματα των νεοναζί στο σημείο που δολοφονήθηκε ο μετανάστης Σαχζάτ Λουκμάν στην οδό Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Άνω Πετράλωνα. Ενώ, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου ο 34χρονος αντιφασίστας μουσικός δολοφονήθηκε από τους νεοναζί, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, στο Κερατσίνι».

Το παρών έδωσαν μεταξύ πολλών μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Κούτσης συντονιστής της ΝΕ Α’ Αθήνας, καθώς και οι Πάνος Λάμπρου και Αννέτα Καββαδία από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επίσης παρών ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ.

ΑΥΓΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα