Δημ. Παπαδημούλης: Το ζητούμενο τώρα πια θα είναι η νέα εταιρική σχέση των 27 ευρωπαϊκών κρατών με το Λονδίνο

Στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και στο καινούριο στούντιο του ειδησεογραφικού δικτύου Euronews «Bridge», έδωσε συνέντευξη ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης. Απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου του Euronews Μαρίας Ψαρά αναφορικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Πρόκειται για ένα διαζύγιο. Και όπως συνήθως συμβαίνει με τα διαζύγια, θα ζημιωθούν και οι δύο πλευρές. Περισσότερο νομίζω το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και η ΕΕ. Η ζημιά θα είναι μικρότερη αν το διαζύγιο είναι συναινετικό και βγει γρήγορα και μεγαλύτερη όσο πιο καβγατζίδικο είναι και όσο πιο πολύ διαρκέσει η δίκη για την τελική απόφαση».

• «Το ζητούμενο τώρα πια θα είναι η διαπραγμάτευση για τη νέα σχέση των 27 ευρωπαϊκών κρατών με το Λονδίνο, που είναι και πολύ πιο περίπλοκο. Και η νέα εταιρική σχέση θα επηρεάσει όχι μόνο τη σχέση των 27 με το Ηνωμένο Βασίλειο – που θα δούμε και πόσο ενωμένο θα μείνει μετά το Brexit- αλλά θα επηρεαστεί και η σχέση κάθε κράτους μέλους, δηλαδή και της Ελλάδας με το Ηνωμένο Βασίλειο».

• «Το βέβαιο είναι ότι δεν έχουμε τελειώσει, είμαστε στην αρχή. Πολλοί νομίζουν ότι τελείωσε τώρα, κέρδισε ο Τζόνσον, υλοποιήθηκε το Brexit, βγήκε το διαζύγιο. Ωραία, αλλά το θέμα είναι η διατροφή, τα παιδιά και τα λοιπά. Και γι’ αυτό μόλις ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις…».

Δείτε τις δηλώσεις όλων των ελλήνων ευρωβουλετών

Σχολιάστε Ελεύθερα