Ξεκίνησε η διεθνής διάσκεψη ασφαλείας για τη Λιβύη

Ξεκίνησε τις εργασίες της η 56η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου (MSC), η οποία θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις που υπάρχουν για την παγκόσμια τάξη, καθώς και σε συγκεκριμένες λύσεις στις τρέχουσες συγκρούσεις.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Μάας θα πραγματοποιήσει συνομιλίες για τη Λιβύη, τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Ουκρανία, μεταξύ άλλων. Περισσότεροι από 500 διεθνείς αξιωματούχοι και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων αναμένονται στο Μόναχο.

Η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου υπήρξε καθοριστικό σημείο συνάντησης για την παγκόσμια κοινότητα ασφαλείας εδώ και δεκαετίες και χρησιμεύει ως βαρόμετρο για την κατάσταση της διεθνούς τάξης, αναφέρουν τα δυτικά ΜΜΕ .

Περισσότεροι από 500 υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από τον κόσμο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, του ακαδημαϊκού κόσμου και την κοινωνία των πολιτών, θα συζητήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο σχετικά με τις τρέχουσες κρίσεις και το μέλλον της διεθνούς τάξης, όπως αυτοί την θεωρούν βέβαια .

Το βασικό ερώτημα στη φετινή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου είναι το φάσμα των προβλημάτων και των λύσεων της δυτικής κοινότητας κρατών, και η νέα διεθνής τάξη, η οποία διαμορφώνεται από αυτές τις τρέχουσες κρίσεις και τις προκλήσεις της πολιτικής ασφάλειας.

Ο Γερμανός ς Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier θα ανοίξει το συνέδριο με μια ομιλία. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν και ο Καναδός Πρωθυπουργός Γ. Τρουντό αναμένεται επίσης να παραστούν, καθώς και οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ινδίας.

Από τότε που ιδρύθηκε το 1963, η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου (MSC) έγινε αμέσως μια σημαντική συνάντηση για τους διεθνείς εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας και τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Κάθε χρόνο, οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο ξενοδοχείο Bayerischer Hof για να συζητήσουν τις κυριότερες προκλήσεις για την παγκόσμια ασφάλεια.

Το επίκεντρο της φετινής συνάντησης της MSC 2020, είναι η «ασυμμετρία» και η φαινομενική απώλεια της συνοχής μαζί με την δημιουργική δύναμη της διεθνούς τάξης με γνώμονα τη Δύση.

Παράλληλα με τις συζητήσεις για τις κύριες κατευθύνσεις της διεθνούς πολιτικής, η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου θα δώσει παραδοσιακά στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να διεξάγουν συζητήσεις και συναντήσεις στο παρασκήνιο, για να συζητήσουν συγκεκριμένες προκλήσεις και να αναζητήσουν λύσεις στις τρέχουσες συγκρούσεις.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών θα χρησιμοποιήσει την 56η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου για να συναντήσει τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Τουρκία, μαζί με πολλούς άλλους συνομιλητές.

Οι συγκρούσεις στη Λιβύη, τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Ουκρανία θα αποτελέσουν σημαντική εστίαση σε αυτές τις συνομιλίες.

Σχολιάστε Ελεύθερα