Δ. Τσοβόλας: Πολιτική η δίωξη Παπαγγελόπουλου

Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην αν. υπ. Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, είναι παράνομη και άκυρη επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέρει ότι η γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για διεύρυνση της προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, «επιβεβαίωσε, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, τη θέση μας ότι η εξέταση από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή μαρτύρων για άσχετες με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής πράξεις, είναι παράνομη και ως εκ τούτου άκυρη».

Ακόμη, ο κ.Τσοβόλας, αναφέρει ότι «η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής από την έναρξη της λειτουργίας της προέβαινε και προβαίνει συνεχώς σε αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, αποκαλύπτοντας ότι η δίωξη του κ. Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Τσοβόλα έχει ως εξής:

«Η γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για την διεύρυνση της προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, επιβεβαίωσε, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, τη θέση μας ότι η εξέταση από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή μαρτύρων για άσχετες με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής πράξεις, είναι παράνομη και ως εκ τούτου άκυρη.

Επιπλέον επιβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής από την έναρξη της λειτουργίας της προέβαινε και προβαίνει συνεχώς σε αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, αποκαλύπτοντας ότι η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική.

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ διαπιστώνοντας ότι ουδέν στοιχείο προέκυψε για την στήριξη της δήθεν σκευωρίας για την υπόθεση της NOVARTIS, επιχείρησε, τελείως απαράδεκτα και παράνομα την κατασκευή άλλων ανύπαρκτων κατηγοριών, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καλώντας μάρτυρες που δεν είχαν καμία σχέση με τις πράξεις για τις οποίες συστήθηκε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, ενώ δεν ικανοποίησε σχεδόν κανένα αίτημά μας».

ΑΥΓΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα