Ν. Παππάς: Δεν είναι πολιτικά αθώοι στη Ν.Δ., υπήρξε συστηματική προσπάθεια κανονικοποίησης της Χρυσής Αυγής και της ρητορικής της –

Συνέντευξη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών στο «Θέμα Radio».

«Η ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή δημιούργησε ένα τεράστιο πολιτικό αδιέξοδο για τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τις τελευταίες τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης. Όπως εξήγησε, μιλώντας στο «Θέμα Radio» και τους δημοσιογράφους Παντελή Καψή και Ντόνα Δρούτσα, «όλες οι ηγεσίες των δημοκρατικών κομμάτων ήταν στο συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης και μοναδική απούσα ήταν η Ν.Δ., την οποία είδαμε τελευταία φορά σε συλλαλητήριο αγκαζέ με τους Χρυσαυγίτες. Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει».

Σε σχέση με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα, ο κ. Ρουπακιώτης αποκάλυψε πως λόγω Μπαλτάκου κρατήθηκε ο αντιρατσιστικός νόμος στο συρτάρι. Βρισκόμαστε ενώπιον αποκαλύψεων που ενδεχομένως δείχνουν ότι οι συνομιλίες του τελευταίου με τον Κασιδιάρη δεν ήταν “στιγμιαίο λάθος”».

Απαντώντας σε ερώτηση για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», υπογράμμισε ότι η εφημερίδα «έβαλε το δάκτυλο στην πληγή. Η πληγή ήταν τα “με το ‘σεις και με το ‘σας” απέναντι σε μαχαιροβγάλτες, τα άρθρα για “μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή” και τόσα ακόμη. Το αντιφασιστικό τείχος απέναντι στο χρυσαυγιτισμό προϋποθέτει ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα συμψηφίζει με ανυπόστατες θεωρίες περί δυο άκρων». Καταλήγοντας: «Δεν είναι πολιτικά αθώοι στη Ν.Δ. Υπήρξε συστηματική προσπάθεια κανονικοποίησης της Χρυσής Αυγής και της ρητορικής της. Το αντιφασιστικό τείχος πρέπει να έχει στέρεες βάσεις και άρα αυτοκριτική».

Σχολιάστε Ελεύθερα