Συνταγματικές αλλαγές προωθεί η Ρωσία ώστε ο Πούτιν να είναι ξανά υποψήφιος το 2024

Έπειτα από την Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή του Ρωσικού Κοινοβουλίου), και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) ενέκρινε σε συνεδρίαση της Ολομέλειες, με 160 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 3 αποχές, τις συνταγματικές αλλαγές που θα επιτρέψουν στον Βλαντιμίρ Πούτιν να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το 2024.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, θα αποστείλει τον νόμο στα κοινοβούλια των περιφερειών. Εάν ο νόμος με τις συνταγματικές αλλαγές εγκριθεί από τα δύο τρίτα των Περιφερειακών Κοινοβουλίων, ο Ρώσος πρόεδρος θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί για τις διατάξεις του νόμου πριν αυτές τεθούν σε ισχύ.

Εκτός των άλλων, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα πρέπει με απόφασή του να επικυρώσει τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών που θα γίνουν στα Κοινοβούλια των περιφερειών της Ρωσίας.

Για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 14 Μαρτίου, εφόσον τα Κοινοβούλια των περιφερειών θα έχουν ήδη λάβει τη δική τους απόφαση σχετικά με τον νόμο.

Newsbeast

Σχολιάστε Ελεύθερα