Ως ύποπτη καλείται η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση της Novartis

Για σειρά αδικημάτων μεταξύ των οποίων η κατάχρηση εξουσίας. Επίσης καλούνται και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς.Προθεσμία ελαβαν και οι τρείς από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ.Ζαχαρή

Γράφει η Ιωάννα Μάνδρου για το ΣΚΑΙ

Ως ύποπτοι για την τέλεση σειράς αδικημάτων κλήθηκαν για να παράσχουν εξηγήσεις η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Οι κλήσεις εστάλησαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ.Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Και οι τρείς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για το τέλος του μήνα προκειμένου να καταθέσουν σχετικά υπομνήματα.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται σε εξηγήσεις είναι κατάχρηση εξουσίας, (κακούργημα) παράβαση καθήκοντος, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου, σύσταση συμμορίας (πλημμελήματα) που είχαν περιγραφεί και στις μηνύσεις των πολιτικών, οι οποίοι είχαν στραφεί εναντίον τους για την ενοχοποίηση τους χωρίς στοιχεία.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ως σημαντική καθώς παράλληλα η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έχει εισέλθει σε κρίσιμη φάση των εργασιών της, ενώ η διεύρυνση του κατηγορητηρίου από την Ολομέλεια της Βουλής έχει ήδη δρομολογηθεί.

Σχολιάστε Ελεύθερα