Επίσκεψη του επικεφαλής της UNHCR σε Λέσβο και Αθήνα

Να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο Φιλίπο Γκράντι, ο οποίος επισκέφθηκε τη Λέσβο και εν συνεχεία μετέβη στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τα ασυνόδευτα παιδιά.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι [οι πρόσφυγες] ζουν σε τόσο άθλιες συνθήκες. Οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες και χρειάζονται επειγόντως βελτίωση», δήλωσε ο Γκράντι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά την αυτοψία του στα κέντρα φιλοξενίας της Λέσβου.

Ο Γκράντι επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο μεταξύ των μελών της ΕΕ αντίκτυπο από τη μεταναστευτική κρίση και ζήτησε τη θεσμοθέτηση μιας συλλογικής ευρωπαϊκής λύσης, ώστε να προστατευθούν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ανησυχώ πολύ για τα παιδιά, ειδικά για τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους. Είναι τα άτομα που βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένα στη βία και την εκμετάλευση».

Euronews

Σχολιάστε Ελεύθερα