Η Καταδίκη της Χρυσής Αυγής στα ομογενειακά ΜΜΕ

Άμεσα αναμεταδόθηκε από τα μέσα της Ομογένειας η είδηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την ελληνική δικαιοσύνη.

«Ομόφωνα εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή» είναι ο τίτλος της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης ενώ στο άρθρο σημειώνεται ότι «Η απόφαση του δικαστηρίου δίνει
πολλά μηνύματα, τόσο αποδεχόμενη τη ναζιστική φύση της οργάνωσης όσο και για τα ιδεολογικά κίνητρα με τα οποία κινήθηκαν τα μέλη της».

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη» τονίζει η εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Αυστραλίας. Το άρθρο υπογραμμίζει ότι «καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος και Παπάς – Ένοχοι και οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους πλην Σαντοριναίου και Τσακανίκα για τη δολοφονία Φύσσα».

«Ένοχοι Μιχαλολιάκος και όλοι οι πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές» αναφέρει η Panhellenic News, χαρακτηρίζοντας ιστορική την απόφαση που έκρινε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Η «Hellasjournal» σημειώνει «Νίκη της Δημοκρατίας: Εγκληματική Οργάνωση η Xρυσή Αυγή. Ένοχοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς και άλλα στελέχη» και χαρακτηρίζει την απόφαση «Ιστορική» που συνιστά θρίαμβο της Δημοκρατίας επί του φασισμού, ενώ δίνει έμφαση και στα χειροκροτήματα από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς και Ματθαιόπουλος» είναι ο τίτλος του «Δορυφόρου του Μονάχου«, ο οποίος παραθέτει στη συνέχεια την απόφαση του δικαστηρίου.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα