Κορωνοϊός: Τους 276 έφτασαν οι νεκροί στην Ολλανδία

Αυξήθηκαν κατά 63 οι νεκροί στην Ολλανδία που πλέον μετρά 276 θανάτους λόγω κορωνοϊού και 5.560 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε σήμερα κατά 811, καταγράφοντας αύξηση 17% σε σχέση με χθες, φθάνοντας συνολικά τα 5.560, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Καταγράφηκαν επίσης 63 νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα στους 276, με αυτή να είναι η μεγαλύτερη αύξηση σε μια ημέρα.

Στην Ολλανδία πιστεύουν πως τα μέτρα που πάρθηκαν με το κλείσιμο των εστιατορίων και των μαγαζιών θα φέρουν αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα και τα νέα κρούσματα θα περιοριστούν. Επίσης, λόγω του Covid-19 ακυρώθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις και η απόκτηση ή οχι του απολυτηρίου θα προσδιοριστεί με βάση τους βαθμούς κατά την διάρκεια του σχολικού έτους.

«Θέλω να δοθεί σε όλους τους μαθητές η δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πλήρες (απολυτήριο) δίπλωμα και έτσι να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση προς την ανώτατη εκπαίδευση σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Ολλανδός υπουργός Παιδείας Άρι Σλομπ.

Τα σχολεία έχουν κι άλλο χρόνο μέχρι τις αρχές Ιουνίου προκειμένου να βάλουν στους μαθητές τα υπόλοιπα διαγωνίσματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα έτσι ώστε να υπολογιστούν οι βαθμοί που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το υπουργείο προτρέπει τις σχολικές μονάδες να διοργανώσουν τη διεξαγωγή των διαγωνισμάτων αυτών εξ αποστάσεως, για παράδειγμα μέσω βιντεοδιάσκεψης. Αν τα σχολεία δεν είναι σε θέση να κάνουν τα διαγωνίσματα εξ αποστάσεως, αυτά μπορούν να διεξαχθούν στα σχολεία με την τήρηση της απόστασης ασφαλείας του 1,5 μέτρου.

gazzeta

Σχολιάστε Ελεύθερα