Πανό του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής

To δικό τους, ιδιαίτερο αντιφασιστικό μήνυμα, έστειλαν την Τρίτη από τα έδρανα της Βουλής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ

Οσοι έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση, σχημάτισαν με μεγάλα γράμματα το μήνυμα δεν είναι αθώοι (ο καθένας κρατούσε και από ένα γράμμα) ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Τρύφων Αλεξιάδης κρατούσαν σήμα που απεικόνιζε τη σβάστικα να καταλήγει στα σκουπίδια.

Η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ είχε συμβολικό χαρακτήρα ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για την εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλοςμ σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου κλείνει ένας κύκλος μιας ιστορικής δίκης για τα «έργα και τις ημέρες» μιας οργάνωσης που πλήγωσε βαθιά την ελληνική κοινωνία με αποκορύφωμα την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ύστερα από πεντέμισι χρόνια αναμένουμε μια ιστορική απόφαση για την αυτονόητη καταδίκη μιας εγκληματικής οργάνωσης που με το πρόσχημα της «κομματικής παράταξης» έστησε μηχανισμό με τάγματα εφόδου στους δρόμους, προχώρησε σε δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αντιφασιστών, μεταναστών, εργαζομένων, κομμουνιστών και δηλητηρίασε με τις πράξεις και την ιδεολογία της τα κοινά της χώρας μας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται πρώτα από όλα την ενσυνείδητη καταδίκη του ελληνικού λαού.

Αύριο Τετάρτη, η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας φωνάζει και περιμένει μια καταδικαστική απόφαση που θα καταφέρει χτύπημα συντριπτικό στη Χρυσή Αυγή και θα κλείσει διαπαντός το κεφάλαιό της υπογραμμίζει, ενώ από την άλλη δε χωρούν αυταπάτες. Επίσης οφείλουμε όλοι μας να έχουμε κατά νου πως ο φασισμός, ο ναζισμός, ο ρατσισμός και όλα όσα πρέσβευε η Χρυσή Αυγή πάντα θα καιροφυλαχτούν ψάχνοντας πρόσφορο έδαφος όταν δυσχεραίνουν οι οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες. Ο αγώνας και η επαγρύπνηση οφείλουν να είναι διαρκείς όχι αποκλειστικά και μόνο κατά οργανώσεων που πρεσβεύουν τέτοιες ιδεολογίες, αλλά και κατά πολιτικών που «κλείνουν με συμπάθεια το μάτι».

Χρέος όλων των κυβερνήσεων είναι οι επιλογές της να είναι ενάντια σε πολιτικές που γεννούν λιτότητα, ανεργία, κοινωνική αδικία, ανισότητες και οδηγούν σε κοινωνικό αυτοματισμό και διαχωρισμό τονίζει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ενώ κλείνει με τα εξής λόγια την ανακοίνωσή του:

Η καρδιά του δημοκρατικού κόσμου χτυπά δυνατά περιμένοντας το άκουσμα της αυριανής απόφασης. Στέλνουμε όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας μόνος, το μήνυμα: «Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή». Για τον Παύλο, για τον Abouzid, για τα παιδιά και το μέλλον αυτής χώρας.

Θα είμαστε όλοι εκεί.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Εντωμεταξύ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αύριο την ώρα του αναγνώσματος της δικαστικής απόφασης θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε πολλά σημεία της Ελλάδος, ακόμη και στην Ικαρία, καθώς σήμερα στις 20. 30 στο κέντρο της Αθήνας, η «Αλληλεγγύη για όλους» και η πολιτιστική ομάδα «Art Attack» θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στο Σύνταγμα με ανθρώπους του πολιτισμού.

Στο έδαφος του χώρου που γίνεται το δρώμενο έχουν τοποθετηθεί φωτογραφίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, του Ζακ Κωστόπουλου, της Ελένης Τοπαλούδη, του Βαγγέλη Γιακουμάκη και άλλων θυμάτων της ακροδεξιάς, φασιστικής, έμφυλης και ρατσιστικής βίας

Παύλος Φύσσας

Στο κάλεσμα της εκδήλωσης ζητούν από τον κόσμο να έχει μαζί του ένα κερί σε ένδειξη τιμής προς τα θύματα που δολοφονήθηκαν από το ναζιστικό μόρφωμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

  • Η Τάνια Τσανακλίδου θα διαβάσει αντιφασιστική ποίηση
  • Η Μάνια Παπαδημητρίου θα διαβάσει αντιναζιστική πεζογραφία
  • Ο Βαγγέλης Βαροτσάκης από το Αλληλέγγυο Θέατρο Ηλιούπολης θα προσφέρει αποσπάσματα από το Τρόμος και Αθλιότητα στο Γ’ Ραιχ του Μπ. Μπρεχτ
  • Ο Κωνσταντίνος Γκράχαμ (+2018) διαβάζει στίχους του Π. Φύσσα τους οποίους είχε μεταφράσει στα Γαλλικά (βιντεοπροβολή).

Τον Συντονισμό θα αναλάβουν: η Ελένη Καρασαββίδου και η Αναστασία Πολίτη, ενώ η εκδήλωση γίνεται με τη συναίνεση της Μάγδας Φύσσα.

Σχολιάστε Ελεύθερα