Επιστολή δημάρχου Ικαρίας για την αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Ικαρίας σε επιστολή του προς τον υπουργό υποδομών και μεταφορών Κωνσταντίνο καραμανλή και τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης της Ικαρίας με τη συμπρωτεύουσα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον ούτε θαλάσσια σύνδεση του νησιού με τη Θεσσαλονίκη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Πήρα την πρωτοβουλία να σα αποστείλω την εν λόγω επιστολή μετά την αιφνίδια διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού μας με τη Θεσσαλονίκη.Έγινε βέβαια γνωστό ότι η αεροπορική εταιρεία Astra Airlines, που είχε αναλάβειμε επιδότηση την κάλυψη του συγκεκριμένου προορισμού , λόγω δυσχερειών διέκοψε την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που επιθυμούσενα μεταβεί στην συμπρωτεύουσα. Ωστόσο η συγκεκριμένη πόλη παραμένει μη προσβάσιμη από το νησί τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, που λήγει η προθεσμία ανάθεσης στην προαναφερθείσα εταιρία.

Εντωμεταξύ το ακριτικό μας νησί δεν διαθέτει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη βόρεια Ελλάδα, ούτε τουςχειμερινούς μήνες που μπορεί να παραστεί ανάγκη να ταξιδέψει κάποιος κάτοικος εκεί, ακόμα και για λόγους υγείας, ούτε τους θερινούς μήνες που το νησί διανύει τουριστική περίοδο και δέχεται αρκετούς βορειοελλαδίτες και μη για ιαματικό τουρισμό. Δεδομένης της καταστάσεως εκ μέρος όλων των κατοίκων της Ικαρίας και των επισκεπτών της επιθυμώ την άμεση παρέμβαση εκ μέρους σας για την ανάθεση της επιδοτούμενης αεροπορικής ΄συνδεσης με την συμπρωτεύουσα σε άλλη εταιρεία.

Αναμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή και το χρόνο σας .

Μετά τιμής

ο Δήμαρχος Ικαρίας

Νίκος Καλαμπόγιας

Η γνήσια επιστολή από το site του δήμου Ικαρίας

Σχολιάστε Ελεύθερα