Διάγγελμα βασίλισσας Ελισάβετ για τον κορωνοϊό: «Έχουμε πολλά να υπομείνουμε αλλά θα νικήσουμε»

Η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου συγκίνησε με το μήνυμα εμψύχωσής της σε μια σπάνια στιγμή της θητείας της.

Η ανησυχητική εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού ώθησε τη βασίλισσα Ελισάβετ να απευθύνει το βράδυ της Κυριακής διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό – μόλις το τέταρτο που έχει κάνει στη διάρκεια της θητείας της.

Σημειώνεται ότι ο εικονολήπτης που τράβηξε το βίντεο για το διάγγελμα ήταν καλυμμένος με προστατευτική στολή προκειμένου να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τη βρετανίδα βασίλισσα.

Αφού έκανε λόγο για μία δύσκολη εποχή με προκλήσεις που διαταράσσει την ζωή, προκαλώντας οικονομική δυσχέρεια και ακραίες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του βρετανικού συστήματος υγείας καθώς και όσους άλλους διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και συνεχίζουν την δουλειά τους με αυτοθυσία.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι μένουν σπίτι, προστατεύοντας και τους συμπολίτες τους και διαβεβαίωσε ότι «μαζί θα αντιμετωπίσουμε την νόσο, αν μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι. «Στα χρόνια που θα έρθουν, θα είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που το αντιμετωπίσαμε, όπως και αυτοί που θα ακολουθήσουν μετά από εμάς, θα λένε ότι οι Βρετανοί ήταν δυνατοί».

«Έχουμε ακόμα πολλά να υπομείνουμε αλλά θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Θα συναντηθούμε με τους φίλους μας, θα συναντηθούμε με τις οικογένειές μας, θα συναντηθούμε ξανά», κατέληξε η βασίλισσα.

News247

Σχολιάστε Ελεύθερα