Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να εισαχθεί το βράδυ της Δευτέρας σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου St Thomas, στο Λονδίνο.

Όπως έγινε γνωστό, ο Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, να τον αναπληρώσει στα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας για το ενδεχόμενο να χρειαστεί αναπνευστήρα.

Όπως τόνισε, «βρίσκεται στη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου St Thomas, όπου εισήχθη με επίμονα συμπτώματα κορονοϊού. Καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε στη διάρκεια του απογεύματος, με τη σύμφωνη γνώμη των θεραπόντων γιατρών μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο πρωθυπουργός δέχεται υπηρεσίες εξαιρετικά καλές στη ΜΕΘ και ευχαριστεί το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη δουλειά και την αφοσίωσή τους».

Ο 55χρονος Τζόνσον εισήχθη χθες (Κυριακή) στο νοσοκομείο, έπειτα από συστάσεις του γιατρού του, καθώς τα συμπτώματα από τον ιό επιμένουν εδώ και δέκα μέρες.

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος του Νο 10 χαρακτήρισε «παραπληροφόρηση» τις πληροφορίες ότι ο Τζόνσον είναι στον αναπνευστήρα, αλλά δεν διέψευσε ότι πήρε οξυγόνο. Παράλληλα, χαρακτήρισε «ήπια» τα συμπτώματα που παρουσιάζει, αλλά επιβεβαίωσε ότι έχει πυρετό και βήχα. Όταν ρωτήθηκε αν είχε ο πρωθυπουργός είχε πνευμονία απάντησε ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάστασή της υγείας του θα δημοσιοποιηθεί.

Εργαζόταν σκληρά αυτήν την περίοδο

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, προήδρευσε της σημερινής συνεδρίασης του κυβερνητικού κλιμακίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Λόγω της νοσηλείας του πρωθυπουργού, δεν θα γίνει αύριο το υπουργικό συμβούλιο.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι πολύ απογοητευτικό γι ‘αυτόν, γιατί κάποιος όπως ο Μπόρις θέλει να είναι εκείνος που θα κατευθύνει την κυβέρνηση από το μέτωπο» σχολίασε ο υπουργός Στέγασης, Ρόμπερτ Τζένρικ, που είπε πως ο πρωθυπουργός εργαζόταν σκληρά σε αυτή την έντονη περίοδο.

«Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ», δήλωσε ο Τζένρικ στο BBC.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχολιάστε Ελεύθερα