Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας για το οδικό δίκτυο του νησιού μας

Ο Εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, Στέλιος Σταμούλος, με την Λαϊκή Συσπείρωση στην Ικαρία απέστειλε την εξής επιστολή στον περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου για τα προβλήματα του οδικού δικτύου του νησιού μας

Η επιστολή έχει ως εξής

Εν οψη της έλευσης της χειμερινής περιόδου , και βλέποντας την εξέλιξη των εργασιών που εκτελούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ικαρίας, σας εφιστούμε την προσοχή σε ορισμένα -κατά την άποψη μας – σοβαρά προβλήματα, για τα οποία ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας:

1) Έλλειψη γεφυριού στο πόταμο Χάλαρη στη περιοχή Να της Β/Δ Ικαρίας

Η κατασκευή του δρόμου Νας – Κάλαμος (μήκους 17 χιλιομέτρων) πλησιάζει στην ολοκλήρωση του και το αναγκαίο τεχνικό έργο στην περιοχή (που θα έπρεπε να προηγηθεί οποιασδήποτε άλλης εργασίας) , δεν έχει γίνει ακόμα. Οι εργασίες που ξεκίνησαν το καλοκαίρι σταμάτησαν (άγνωστο γιατί), και όλα δείχνουν ότι και ο φετεινός χειμώνας θα μας βρει χωρίς γεφύρι στο δρόμο που διασχίζει το μεγαλύτερο ποτάμι της Ικαρίας.
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε σας επισημαίνουμε ότι την περσινή χρονιά ανατράπηκαν στο συγκεκριμένο σημείο δυο οχήματα (ευτυχώς χωρίς θύματα) στην προσπάθεια τους να διασχίσουν το ποτάμι. Να τονίσουμε επίσης ότι από το σημείο αυτό περνούν καθημερινά οι μαθητές που έρχονται από την Τ.Κ Καρκιναγρίου, αλλά και από τα χωριά της Β/Δ Ικαρίας, προκειμένου να φτάσουν στα σχολεία τους (Δημοτικό- Γυμνάσιο –Λύκειο-ΕΠΑΛ)

2) Άρση επικίνδυνων καταπτώσεων

Κατά μήκος του υπό κατασκευή δρόμου έχουν γίνει σε πολλά σημεία μεγάλες κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία ο δρόμος να διαθέτει μονό μια λωρίδα κυκλοφορίας . Ενώ σε αλλά έχει κλείσει εντελώς ο υδραύλακας για τα όμβρια νερά. Επισημαίνουμε ότι αυτή η κατάσταση αναμένει την παρέμβαση των υπηρεσιών εδώ και 7 μήνες.

3) Απομάκρυνση μηχανημάτων έργου.

Στον ίδιο δρόμο (σχεδόν σε όλο το μήκος του) υπάρχουν εγκαταλελειμμένα (από όλους σχεδόν τους εργολάβους και υπεργολάβους που εργάστηκαν στο έργο) μηχανήματα έργου και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που πρέπει να απομακρυνθούν. Ζητούμε την παρέμβαση των υπηρεσιών σας προς τους ιδιοκτήτες για την απομάκρυνση τους.

4) Διαγράμμιση επαρχιακού οδικού – δικτύου

Σε αρκετά σημεία της (βόρειας κυρίως) Ικαρίας χρειάζεται να γίνει ανανέωση της διαγράμμισης κατά μήκος των δρόμων. Η διαγραμιση αυτή όχι μονό είναι απαραίτητη για τη ασφαλή οδήγηση όλων των οχημάτων σε καθημερινή βάση. Αλλά σε αρκετές περιοχές λόγο της ομίχλης είναι αναγκαία αφού η έλλειψη της καθιστά την οδήγηση σχεδόν αδύνατη η άκρως επικίνδυνη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και με ποιο χρονοδιάγραμμα.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Σταμούλος Στέλιος

Σχολιάστε Ελεύθερα