Δυο συλλήψεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για την ένταση που προκλήθηκε έξω από τη βουλή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πεμπτης. Το συλλαλητήριο μετατράπηκε σε εστία επεισοδίων με ρίψεις μολότοφ έξω από τη βουλή σε ένα σκηνικό που επικράτησε λίγο αλλά ήταν ικανό να διαλύσει το συλλαλητήριο.

Οι δύο συλληφθέντες είναι αλλοδαποί ηλικίας 17 και 20 ετών. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις. Μαζί με την ρίψη των μολότοφ ένα νεαρό άτομο επιτέθηκε στο τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ και χτύπησε τον εικονολήπτη από πίσω, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει.

Το συλλαλητήριο

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Βασικό αίτημα στο συλλαλητήριο είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων- μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

Με την κινητοποίηση να ολοκληρώνεται χωρίς παραπάνω παρατράγουδα, οι δρόμοι στη συνέχεια άνοιξαν.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό του newsbeast.gr

Σχολιάστε Ελεύθερα