Η Αρμενία ζητεί βοήθεια από την Αίγυπτο για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Στον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι απευθύνθηκε ο ομόλογός του της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν ζητώντας βοήθεια στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Σαρκισιάν ζήτησε τη συμβολή του ώστε η Αίγυπτος να συμβάλει στην ενθάρρυνση του τερματισμού της αιματοχυσίας και των ανθρώπινων δεινών στις εχθροπραξίες «το συντομότερο δυνατό».

«Με πόνο και μεγάλη δυσαρέσκεια πρέπει να σας ενημερώσω ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει ξεκινήσει μια άλλη επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία στοχεύει επίσης αμάχους», έγραψε ο Αρμένιος Πρόεδρος Σαρκισιάν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τονίζοντας ότι ήδη «δεκάδες πολίτες και στρατιώτες και των δύο πλευρών έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί».

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής του με τον αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι, ο Αρμένιος ομόλογός του Ζοχράμπ Μνατσακανιάν τόνισε ότι «η Τουρκία έχει υιοθετήσει μονομερή και επιθετική προσέγγιση εναντίον του αρμενικού λαού ενθαρρύνοντας μια στρατιωτική κλιμάκωση και μεταφέρει μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν, κάτι που απειλεί την ύπαρξη οποιασδήποτε ειρηνικής λύσης, καθώς αποσταθεροποιεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια».

Newsbeast

Σχολιάστε Ελεύθερα