ΠΟΕΔΗΝ:Ξύλο από τα ΜΑΤ στους ήρωες της πανδημίας

Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκαν οι «ήρωες» υγειονομικοί έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία.

Όπως περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δυο διμοιρίες των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν τους εργαζόμενους και υπήρξαν μικροτραυματισμοί.

Ο δημοσιογράφος σε Κόκκινο και Αυγή Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης, μιλώντας στο Κόκκινο, υπογράμμισε ότι τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο Υπ. Υγείας.

Η Ομοσπονδία πραγματοποίησε διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας τη μονιμοποίηση του εκτάκτου επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Στο μεταξύ την Τρίτη, ο υφυπουργός Υγείας,  Β. Κοντοζαμάνης, «εμπαίζοντας» τους επικουρικούς γιατρούς αντί της πρόσληψής τους ως μόνιμο προσωπικό, ανακοίνωσε την παράταση των συμβάσεών τους έως τέλος του έτους.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, σημείωνε ότι «Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.

Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ». Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι».

ΑΥΓΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα