ΣΥΡΙΖΑ: Στην αντεπίθεση με το «Μένουμε Ορθιοι 2»

Η εβδομάδα που ξεκινά ίσως η πιο σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μέρα που έχασε τις εκλογές. Ορόσημο αποτελεί η Πέμπτη, μέρα κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα “Μένουμε Ορθιοι 2”, το οποίο θα συνιστά τη συνολική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη της χώρας μετά την πανδημία.

Tο δεύτερο μέρος του προγράμματος που δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση πάνω στην λόγική του βλέποντας και κάνοντας, αναμένεται να είναι απολύτως κοστολογημένο και αυτό, περιλαμβάνοντας ριζοσπαστικές προτάσεις όπως το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα το οποίο θα δικαιούται, σύμφωνα με το σχέδιο, μία ευρεία γκάμα κοινωνικών ομάδων και οικογενειών.

Είναι σαφές, και αυτό θα γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο από την παρουσίαση, ότι στο εν λόγω πρόγραμμα υπάρχουν επιρροές από αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης PSOE-Podemos στην Ισπανία. Κεντρικό ρόλο στην παρουσίαση θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος από εδώ και πέρα θα πρωταγωνιστεί στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στην παρουσίαση του προγράμματος μεγάλη σημασία και υπάρχει η σκέψη και αυτή   να λάβει χώρα σε ανοιχτό χώρο. Οι τελευταίες πινελιές πάντως του προγράμματος  θα πέσουν τη Δευτέρα σε διευρυμένη συνεδρίαση του πρωινού καφέ υπό τον πρόεδρο του κόμματος.

Την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα ριχθεί στην κοινοβουλευτική μάχη της συζήτησης στην ολομέλεια για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι πρόκειται για πυροτέχνημα και ότι οι καταθέσεις της Ξένης Δημητρίου στην προανακριτική την προηγούμενη εβδομάδα έχουν αποδομήσει πλήρως τα κυβερνητικά επιχειρήματα. Ωστόσο, η συζήτηση θα έχει τη σημασία της.

Σχολιάστε Ελεύθερα