14 νέες ΤΟΜΥ στο Βόρειο Αιγαίο

Το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε 14 νέες ΤΟ.Μ.Υ. (Τοπικές Μονάδες υγείας) στο βόρειο Αιγαίο, όπου θα προσληφθούν 168 ιατροί, νοσηλευτές και επιστήμονες διαφόρων επαγγελμάτων. Οι  ΤΟ.Μ.Υ θα γίνουν στη Λέσβο (5), στη Λήμνο (2), στη Σάμο (2), στη Χίο (4) και 1 στην Ικαρία.

Για τους κατοίκους των νησιών μας είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά πέρα από τις εξαγγελίες θέλουμε όντως να δούμε βελτιώσεις στον τομέα της υγείας σε ότι αφορά τα νησιά μας και ειδικά τα νησιά που έχουν το βάρος των προσφυγικών ροών, όπου έχει αυξηθεί δραματικά ο πληθυσμός τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του healthreport, o συνολικός Προϋπολογισμός για τη δημιουργία των νέων ΤΟ.Μ.Υ ανέρχεται σε 12.852.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι μαζί με την εξαγγελία των νέων ΤΟ.Μ.Υ έρχεται και κάτι που είνα ιπολύ βασικό στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή η αξιολόγηση όχι από δημόσιους φορείς,  που ενδεχομένως θα συμφωνούσαμε αλλά από τους ιδιωτικούς φορείς, άρα η απόφαση αυτή θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αν και είναι οπωσδήποτε σημαντική.

Η αξιολόγηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) σύμφωνα με ρεπορτάζ λίγων εβδομάδων πριν θα γίνει από  εταιρεία συμβούλων που θα αναλάβει το έργο ύστερα από διαγωνισμό και με επιλογή με βάση την πιο συμφέρουσα τιμή. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που θα διαρκέσει 5 μήνες είναι 74.387,60 ευρώ.

Αναμένουμε τις εξελίξειςCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΛΕΣΒΟΣ, ΣΑΜΟΣ, ΧΙΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: