Δ.Τσοβόλας: Να εξαιρεθούν ο πρόεδρος και μέλη της προανακριτικής επιτροπής

Την εξαίρεση του προέδρου και των μελών της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ζήτησε ο συνήγορος του Δ.Παπαγγελόπουλου κάνοντας λόγο για μεροληψία και για «προειλημμένες αποφάσεις»

Την εξαίρεση του προέδρου και των μελών της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ζήτησε ο συνήγορος του Δ.Παπαγγελόπουλου κάνοντας λόγο για μεροληψία και για «προειλημμένες αποφάσεις»

Ζήτημα εξαίρεσης του προέδρου και μελών της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, που μίλησαν σήμερα στην Ολομέλεια, εγείρει ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο ίδιος κατηγορεί για μεροληψία και για «προειλημμένες αποφάσεις» ορισμένους βουλευτές που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, καθώς και τον ίδιο τον πρόεδρό της.

Τέλος ο ίδιος υπογραμμίζει πως «σήμερα αποκαλύφθηκε πως η δίωξη είναι πολιτική.

Η δήλωσή του Δ.Τσοβόλα:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αποδείχτηκε ότι η Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ, στο βωμό της μικροκομματικής σκοπιμότητας, των εσωκομματικών ισορροπιών και του ρεβανσισμού, θυσίασαν την νομιμότητα, την ηθική και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Διάβαζαν παραπλανητικά αποσπάσματα μυστικών μαρτυρικών καταθέσεων, μίλησαν μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής επιτροπής περί υπάρξεως σοβαρών ενδείξεων ενοχής του Παπαγγελόπουλου, εκδηλώνοντας παράνομη μεροληψία κατά την άσκηση των καθηκόντων στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

Οι ομιλίες σήμερα του προέδρου και μελών της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής, καθιστούν αυτούς εξαιρετέους από την επιτροπή, γιατί έχουν εκφράσει άποψη περί δήθεν ενδείξεων ενοχής του Παπαγγελόπουλου και αυτό αποδεικνύει την μεροληψία τους και τις προειλημμένες αποφάσεις τους.

Αποκαλύφθηκε πλήρως σήμερα στην Βουλή ότι η δίωξη είναι πολιτική».

ΑΥΓΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα