Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την εκποίηση της ΕΛΒΟ

Έκλεισε η εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων από την κοινοπραξία Naska Industries – SK Group Ltd, Plasan Sasa Ltd και Αριστείδη – Ανάργυρο Γλύνη, η οποία ανακηρύχθηκε πλειοδότρια στον δημόσιο διαγωνισμό για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΒΟ.

Όπως μεταδίδει το capital.gr είχε προηγηθεί η βελτίωση της οικονομικής προσφοράς, με το τίμημα να φτάνει πλέον τα 3 εκατ. ευρώ

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει καταθέσει ο επενδυτής, προβλέπεται, σταδιακή πρόσληψη νέου προσωπικού 600 ατόμων, αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών, αγορά νέου εξοπλισμού και επέκταση της δραστηριότητας και σε μη στρατιωτικά οχήματα.

Για την ολοκλήρωση του deal, θα πρέπει, όπως προβλέπεται και στους όρους του διαγωνισμού, η Κοινοπραξία εντός 60 ημερών να συστήσει Ανώνυμη Εταιρεία, να υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο τη Συμφωνία (MoU) και κατόπιν να υπογράψει τη σύμβαση μεταβίβασης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης, θα καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος ενώ η εξόφληση θα γίνει σε τρεις δόσεις. 

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα