Έκλεισαν την Εθνική Οδό στα Καμμένα Βούρλα γιατί δε θέλουν 39 προσφυγόπουλα

Κάτοικοι των Καμένων Βούρλων που δεν ανέχονται σε ξενοδοχεία της πόλης να φιλοξενηθούν 39 προσφυγόπουλα έκλεισαν και σήμερα την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με αποτέλεσμα από τη διακοπή της κυκλοφορίας να προκληθεί ένταση στα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Οι ακροδεξιοί, γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις αυτούς που δεν ανέχονται μικρά παιδιά να ζουν ανάμεσά τους, έχουν την υποστήριξη του δημάρχου Ιωάννη Συκιώτη που μεταξύ άλλων ενοχλήθηκε γιατί η εγκατάσταση των ανήλικων θα γίνει σε κεντρικό σημείο της πόλης!

Τι δήλωσε για τις ξενοφοβικές αντιδράσεις ο Ν. Μηταράκης νωρίτερα

Τη «βαθύτατη λύπη» του για τα «ακραία φαινόμενα που βλέπουμε μόνο στα Καμένα Βούρλα» εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Απαντώντας σε κινητοποιήσεις κατοίκων στην περιοχή για τη μεταφορά σε ξενοδοχείο ασυνόδευτων παιδιών, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για 39 παιδιά που θα μείνουν «λίγες εβδομάδες, γιατί χάρη στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για μετεγκατάσταση, θα πάνε σε άλλες χώρες της ΕΕ».

«Ζητάμε από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και δεν μπορούμε στα Καμένα Βούρλα για 39 παιδιά να δείξουμε αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε δε ότι οι κάτοικοι «εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει και να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που μετέφερε κουβέρτες. Έκλεισαν την εθνική οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν λίγες εβδομάδες».

Ο υπουργός πάντως αναγνώρισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε ενημερωθεί για τη μεταφορά των παιδιών στην περιοχή. «Αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ γι’ αυτό. Όταν γίνεται μια μετακίνηση σε όλη τη χώρα πολύ μικρών ομάδων και για λίγες ημέρες δεν φτάνει σε επίπεδο υπουργών», εξήγησε.

Η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Καμένων Βούρλων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων, σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα 23-9-2020 , με μοναδικό θέμα τη λήψη  απόφασης  για τις ενέργειες  του Δήμου σχετικά με την εγκατάσταση μεταναστών / προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα  εντός του αστικού ιστού των Καμένων Βούρλων, αποφάσισε τα παρακάτω:

1.  Αίτημα προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική-Περιφέρεια-ΕΟΤ)  για άμεσο έλεγχο της ξενοδοχειακής μονάδας για την τήρηση των  υγειονομικών  πρωτοκόλλων   σχετικά  με τον covid-19.

2.  Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων των Καμένων Βούρλων όλων των βαθμίδων

3.  Διαβήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών / προσφύγων από τον αστικό ιστό της πόλης των Καμένων Βούρλων

4.  Ενημέρωση των Συλλόγων για συλλογικές  δράσεις για την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών / προσφύγων από τον αστικό ιστό της πόλης των Καμένων Βούρλων

5.  Περαιτέρω  ενέργειες προς αποφυγή των δυσμενών συνεπειών στην ασφάλεια, υγεία και ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας

Καμένα Βούρλα, 23-9-2020

Συκιώτης Ιωάννης

Δήμαρχος Καμένων Βούρλων

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα