Γιαννούλης: Εθνικός στόχος ο ψηφιακός μετασχηματισμός

«Είναι εθνική ανάγκη ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους. Είναι ωστόσο τουλάχιστον αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι οι διεργασίες αυτές ξεκίνησαν από την 7η Ιουλίου του 2019» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, στην παρέμβαση του στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και η υγειονομική κρίση ως επιταχυντής του μετασχηματισμού».

«Η Διαύγεια κάθε φορά που έχει να φιλοξενήσει απευθείας αναθέσεις «πέφτει». Συγκεκριμένα δύο ημέρες τον Απρίλιο που γινόταν το πάρτι των αναθέσεων η Διαύγεια δεν λειτουργούσε.

Δεοντολογικό και ηθικό έγκλημα η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της ελληνικής κυβέρνησης των άθλιων γελοιογραφιών που προσέβαλαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτακτική η ασφάλεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και η βελτίωση των ψηφιακών εργαλείων. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί χρειάστηκε πολλές φορές να ξενυχτήσουν, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους, για να έρθει μετά η κυρία Κεραμέως να υπερηφανεύεται ότι όλα πάνε καλά.

Θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διασφάλιση των συναλλαγών τόσο με τις τράπεζες όσο και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η ψηφιοποίηση του ΟΑΣΘ είναι ένα ακόμη ανέκδοτο σαν το ελεύθερο WI-FI του Αντώνη Σαμαρά το 2014. Εξαγγέλλεται, πληρώνεται αλλά δεν γίνεται.

Απαράδεκτο οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να προχωρούν είτε με απευθείας αναθέσεις είτε με φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην αγορά ή εκμίσθωση ψηφιακών προϊόντων από ιδιώτες».

Σχολιάστε Ελεύθερα