Στο πλευρό της Λέσβου για το προσφυγικό το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

Τη συμπαράστασή της στους κατοίκους της Λέσβου, “που χρόνια τώρα βιώνουν την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση” με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι τηρουμένων των αναλογιών τα ίδια ζουν και στη Χίο, και κυρίως οι γειτνιάζοντες οικισμοί με το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ ζητά τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών και το κλείσιμο των δομών αυτών στα νησιά.
Δηλώνει δε ότι, θα πάρει μέρος σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα προάγει το πλαίσιο που έχουν επανειλημμένα διατυπώσει, που χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα στοιχεία:
“• Κανένα νέο κέντρο κλειστό η ανοιχτό, καμιά φυλακή της ΕΕ πάνω στα νησιά μας. Κλείσιμο της ΒΙΑΛ, της Μόριας και αλλού.
• Άμεση αποσυμφόρηση τώρα και απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τη Χίο και τα υπόλοιπα νησιά.
• Μετακίνησή τους προσωρινά στην ενδοχώρα και να δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα για τις χώρες προορισμού τους , αναλαμβάνοντας η ΕΕ τις ευθύνες της .
• Να τους δοθεί το δικαίωμα κατάθεσης της αίτησης ασύλου στις χώρες προορισμού.
• Με ευθύνη ΟΗΕ και ΕΕ αιτήσεις ασύλου εκεί που είναι συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες και μετανάστες , στην Τουρκία και στα σύνορα με Συρία και από εκεί στις χώρες προορισμού.”

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα