Απεργία ναυτικών στον Πειραιά

Απεργούν σήμερα σωματεία ναυτικών στον Πειραιά και υπάρχουν αλλαγές στον απόπλου των πλοίων από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Το πλοίο “Διαγόρας”, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για Χίο-Μυτιλήνη στις 8 το βράδυ , θα αναχωρήσει στις 11 το βράδυ. Ανάλογες αλλαγές γίνονται σε όλα τα προγραμματισμένα για σήμερα δρομολόγια. Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία ή λιμεναρχεία.

Οι ναυτεργάτες διαμαρτύρονται για τη ρύθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας στη Βουλή με την οποία επιτρέπεται στα εμπορικά πλοία άνω των 3.000 Κόρων Ολικής Χωρητικότητας (ΚΟΧ), με ελληνική σημαία, να  υπογράφουν διεθνείς  συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τα  κατώτερα πληρώματα, καθώς και για τις ειδικότητες του ανθυποπλοιάρχου και του γ’ μηχανικού, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των Ελλήνων άνεργων ναυτικών.

Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία  της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα