Συνάντηση του βουλευτή Σάμου με φορείς της Σάμου για του μεταναστευτικό

Ο Βουλευτής Ν. Σάμου Καθηγητής, Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης, συναντήθηκε, σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στο γραφείο του με τους Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλειο Πανουράκη, τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζου και τον Αντιδήμαρχο Δυτικής Σάμου κ.Γεώργιο Διακοσταμάτη για να συζητήσουν για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της σοβαρής κατάστασης που αντιμετωπίζει το νησί, ενώ, παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις περί του πρακτέου.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση, ο Βουλευτής Ν. Σάμου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος δεσμεύτηκε, ότι εκτός από τα 100 άτομα που αναχώρησαν σήμερα, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 16.00- 17.00, θα μεταφερθούν ακόμα 740 μετανάστες- πρόσφυγες με ναυλωμένο πλοίο από το Βαθύ προς το λιμάνι της Ελευσίνας και στη συνέχεια στην ενδοχώρα, ενώ την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα αναχωρήσουν από το Βαθύ άλλοι 300 μετανάστες- πρόσφυγες με το πλοίο της γραμμής.

Χρήζει ιδιαίτερης σημασίας, ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε αυτό που είχε διαβεβαιώσει τον Βουλευτή πριν τρεις εβδομάδες, ότι μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου το νησί θα έχει αποσυμφορηθεί.

Τέλος, ο Βουλευτής Ν. Σάμου, παρουσία του Αντπεριφερειάρχη, του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Ταξίαρχο κ. Ε. Ντουρουντούς, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο, ειδικά μετά την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων.

Σχολιάστε Ελεύθερα