Πέτσας: Πολύ σύντομα λύση στο πρόβλημα του συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς

Εντός των επόμενων ημερών, θα δοθεί λύση στα Μέσα Μεταφοράς, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα συνωστισμού, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλάει στην Βουλή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Blue Sky τόνισε πως εντός των επόμενων δύο ημερών, αναμένεται να παρθούν αποφάσεις. «Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες, αλλά παίρνει χρόνο και ψάχνουμε αναγκαστικά για άλλες λύσεις. Θέλουμε μία με δύο ημέρες γι’ αυτό. Μας προβληματίζει το τι θα κάνουμε με την πυκνότητα των λεωφορείων. Οσο πυκνώνουν θα σταματήσει και η πίεση στο Μετρό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το ψάχνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε θετικό το ότι ο Ερντογάν επικαλείται το διεθνές δίκαιο, ενώ ξεκαθάρισε πως το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών είναι σαφές και πως μαξιμαλιστικές προτάσεις που μπορεί να μπουν στο τραπέζι δεν θα γίνουν δεκτές. Παράλληλα σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία βρίσκει απέναντί της, τις ΗΠΑ.

Οσον αφορά την οικονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεκαθάρισε πως «δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα το βάρος των φορολογικών υποχρεώσεων. Θέλουμε τον εργαζόμενο να μείνει στην δουλειά του και την επιχείρηση να μην βάλει λουκέτο. Ετσι θα έχουμε γρήγορη επανεκκίνηση».

Θα αυξηθούν οι ΜΕΘ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης πως θα αυξηθούν περαιτέρω οι μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ θα προχωρήσουν και τα ξενοδοχεία καραντίνας, προκειμένου να μειωθεί η κατάληψη των κλινών.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε και πάλι πως αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται το θέμα του lockdown στην Αττική, το οποίο όμως μπορεί πάντα να επανέλθει στο τραπέζι. Τέλος, χαρακτήρισε παράξενο «μείγμα» τους αρνητές της μάσκας, σημειώνοντας ότι ακόμη και λίγοι, μπορεί να τινάξουν την προσπάθεια που γίνεται στον αέρα γι’ αυτό και όπως είπε, «πρέπει να είμαστε σκληροί».

iefimerida

Σχολιάστε Ελεύθερα