Με άδεια λειτουργίας το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Άδεια για την ασφαλή λειτουργία του απέκτησε 20 χρόνια μετά την ανακαίνισή του , το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης. Οι ενέργειες για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας ξεκίνησαν το 2017 και ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού “Από την ημέρα που τελείωσε η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης το 1999, αυτό παραδόθηκε χωρίς πυρασφάλεια και άδεια λειτουργίας, παρά την ύπαρξη σχετικής μελέτης, ήδη από το 1996. Επί όλα αυτά τα έτη, κατά τα οποία το Δημοτικό Θέατρο αποτελούσε και αποτελεί την καρδιά του πολιτισμού και των εκδηλώσεων του τόπου μας, με χιλιάδες πολίτες να έχουν παρελάσει από αυτό, ακόμη και υπεράριθμοι, δεν υπήρχαν τα μέτρα ασφαλείας και οι σχετικές άδειες που προβλέπονταν. Οι θεατές ήταν εκτεθειμένοι ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε ό,τιδήποτε συνέβαινε μέσα στο κτήριο. Μόλις το 2017, όταν μετακινήθηκαν στη Διεύθυνση οι δύο υπάλληλοι του Δήμου, Ευστρατία Βουγιούκα και Βλάσσης Μαυραντώνης, έβαλαν ως προσωπικό τους στοίχημα την αδειοδότηση του Δημοτικού Θεάτρου, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που συνάντησαν…

Εκμεταλλευόμενοι την πανδημία του COVID-19 και το γενικό κλείσιμο του Δημοτικού Θεάτρου από το Φεβρουάριο, προβήκαμε αστραπιαία σε όλες τις απαραίτητες εργασίες που μας υπέδειξε η Πυροσβεστική, οι οποίες ήταν ουσιαστικές και έπρεπε υποχρεωτικά να πραγματοποιηθούν για την ασφαλή λειτουργία του κτηρίου. προχωρήσαμε επίσης σε ανακαίνιση των αποθηκών, τις οποίες μετατρέψαμε σε λειτουργικά γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού, καθώς και σε διαμόρφωση χώρου για τους επίσημους καλεσμένους μας. Έτσι, κατόπιν, αυτοψίας της Πυροσβεστικής το Μάιο του 2020, μας χορηγήθηκε μετά από 20 έτη το πολυπόθητο υπ’ αριθμ. 1200/19/5/2020 πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας και ορίστηκε τεχνικός υπεύθυνος του Θεάτρου… Τέλος, ανακοινώνουμε ότι ήδη εκπονήθηκε η σχετική μελέτη και προχωρά η διαδικασία άμεσης τοποθέτησης ηλεκτρονικών οθονών των δράσεων, η αντικατάσταση των αφισών, καθώς και η έναρξη live streaming για την προβολή των εκδηλώσεων, όσων επιθυμούν, το οποίο ενδείκνυται μέσα στην κρίση της πανδημίας και βοηθά στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη του πολιτισμού του τόπου.”

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα