Κορωνοϊός: 102 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ο καθηγητής Σ.τσιόδρας ανακοίνωσε 22 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 2192 και ότι 72 συνάνθρωποί μας παραμένουν διασωληνωμένοι. Δυστυχώς άλλος ένας έχασε την μάχη με την ζωή ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στο 102 από τις 26 Φλεβάρη που ήρθε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

tsiodras01-mesa

Αναλυτικότερα ο καθηγητής ανέφερε ότι μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και ότι το 56,4% των συνολικών κρουσμάτων είναι άνδρες.

Οι Διασωληνωμένοι έχουν μέση ηλικία τα 68 έτη. Εξ αυτών, οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας. Μέσα όμως στα δυσάρεστα νέα το ευχάριστο είναι πως 29 άνθρωποι έχουν βγει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στην ανακοίνωσή του ο καθηγτής επισήμανε ότι έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 50.000 τέστ για την ανίχνευση του ιού.

Επίσης πρόσθεσε ότι «Η ευπαθής ομάδα του πληθυσμού, δηλαδή οι ηλικιωμένοι, παραμένουν το κύριο μέλημά μας και στην επόμενη φάση», ενώ σημείωσε ότι δεν προβλέπεται τα πράγματα να είναι χειρότερα το καλοκαίρι.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στις δοκιμές περί των 70 εμβολίων σε όλο τον κόσμο αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Μόνο ένα, ωστόσο, όπως σημείωσε, έχει περάσει στη φάση 2, αλλά είναι μακριά από τη μαζική παραγωγή. Πάντα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα πρέπει να περιμένουμε 12 μήνες. Παράλληλα, τόνισε πως, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, εκτιμάται πως θα αναμένονται νέα επιδημικά κύματα, εάν δεν υπάρξουν άλλα μέτρα (φάρμακα, εμβόλιο), μέχρι να υπάρξει συλλογική ανοσία.

Αναφερόμενος στα θεραπευτικά σχήματα, ο ίδιος σημείωσε πως αναμένονται ενθαρρυντικά νέα για φάρμακα τις επόμενες εβδομάδες και για εμβόλια τους επόμενους μήνες. Τόνισε, όμως, ότι το εμβόλιο θ’ αργήσει, κάτι στο οποίο ήταν ξεκάθαρος. Μακάρι να είναι λάθος οι εκτιμήσεις για δύο χρόνια ακόμα, υπογράμμισε, αναφορικά με την παρουσία του κορωνοϊού στον κόσμο.

Σχολιάστε Ελεύθερα