Κορωνοϊός: 93 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν τα 2.081, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ 75 άνθρωποι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο με το συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχονται πλέον στους 93.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 72 νέα κρούσματα ενώ από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 535 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 796 με έπαφή με ήδη γνωστά κρούσματα.

Την ίδια ώρα που 75 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 15 εξήλθαν από την εντατική. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι τα 67 έτη και το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70. Από τις 93 ανθρώπους που έχουν χάσεις τη ζωή τους από τη νόσο, οι 26 είναι γυναίκες και υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 72 έτη. Συνολικά έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά 37.344 δείγματα.

Δείτε τις δηλώσεις του Κ. Τσίοδρα

Σχετικά με τις εικόνες εξόδου των πολιτών που παρατηρούνται, λόγω και του καλού καιρού, ο κ. Τσιόδρας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση γίνεται με καθυστέρηση περίπου 15 ημερών και αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο και για την επάνοδο από τα περιοριστικά μέτρα.

Αν τώρα δεν συμπεριφερθούμε σωστά, αν πούμε «τελείωσε» και πανηγυρίσουμε, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε: Με επιστημονικό τρόπο θα βγούμε από αυτό το δρόμο με τις στροφές και θα μπούμε στη λεωφόρο της κανονικότητας. Ο κ. Τσιόδρας συμβούλεψε τους πολίτες να συμπεριφέρονται στους εξωτερικούς χώρους «σαν να είναι σε εσωτερικό χώρο», τηρώντας αποστάσεις.

Σε σχέση με τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα από τον επιστημονικό κόσμο για την αποτελεσματικότητα όσων ήδη δοκιμάζονται και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι παρούσα σε όλες τις εξελίξεις.

Αύριο, αντί της καθιερωμένης ενημέρωσης από τον κ. Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδιαλιά, θα υπάρξει γραπτή ανακοίνωση.

Σχολιάστε Ελεύθερα