Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καρδίτσα

Υποσχέσεις για γρήγορες διαδικασίες στην αποζημίωση των πληγέντων και αναφορές σε «πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο» έκανε ο πρωθυπουργός κατα την επίσκεψή του στην πληγείσα περιοχή της Καρδίτσας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του, ο κόσμος σήμερα είναι δικαιολογημένα στενοχωρημένος και θυμωμένος. Κατα την επίσκεψή του σημειώθηκαν και επεισόδια με κατοίκους που ήθελαν να φτάσουν στο δημαρχείο, που ήταν ο πρωθυπουργός για τη σύσκεψη με τους φορείς της πόλης. Για να μην οξυνθούν οι καταστάσεις χρειάστηκε παρέμβαση της Ελληνικής αστυνομίας. Δείτε το βίντεο:

Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος της σύσκεψης είπε τα εξής:

Εξαγγείλαμε άμεσα μέτρα και παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις. Θέλω να γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, ότι η κυβέρνηση με ταχύτητα και αποφασιστικότητα θα σταθεί δίπλα τους. Και θα κάνει ότι χρειάζεται για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ξαναπατήσουν στα πόδια τους, οι αγρότες να αποζημιωθούν και οι επαγγελματίες, κυρίως, οι επαγγελματίες στο κέντρο της Καρδίτσας να έχουν την οικονομική στήριξη ώστε να ξαναβάλουν μπροστά τις δουλειές τους.

Μετά τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με τους κατοίκους για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν και άκουσε τα αιτήματά τους, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μουζάκι προκειμένου να επιβλέψει την πορεία των έργων αποκατάστασης στην πληττόμενη περιοχή. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα σημεία όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές. Μετά από αυτά δήλωσε ότι:

Θα αποζημιωθούν όσοι έχουν πληγεί και θα γίνει με πολύ γρήγορες διαδικασίες και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στο Υπουργείο, αλλά και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Έχουμε πολλά συνεργεία εδώ. Από τη στιγμή που έχουμε έκτακτο προσωπικό, παρακαλώ να φέρουμε και άλλο προσωπικό, να υπάρξει γρήγορη αποτίμηση της ζημιάς και από τη στιγμή που θα υπάρχει γρήγορη αποτίμηση της ζημιάς, θα στηρίξει ο κρατικός προϋπολογισμός τον ΕΛΓΑ, για να μπορέσουν γρήγορα, να αποζημιωθούν οι άνθρωποι για την απώλεια της παραγωγής τους, ώστε να κινηθεί ξανά και όλη η τοπική οικονομία, ανέφερε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας:

Ξέρετε ότι αντιμετωπίζουμε ουκ ολίγα ανοιχτά μέτωπα αυτήν την εποχή. Τον κορωνοϊό, μεταναστευτικό, ανοιχτά εθνικά ζητήματα, τις συνέπιες στην οικονομία από την πανδημία. Μας προέκυψε αυτή η φυσική καταστροφή. Θα την αντιμετωπίσουμε. Να έχετε εμπιστοσύνη και στις δυνατότητες της κρατικής μηχανής και στο κράτος το οποίο πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες όταν αυτοί το έχουν περισσότερο ανάγκη. Αλλά, να εμπιστευτείτε και εσείς και να κλείσω με αυτό και με τις δικές σας δυνατότητες.

Σχολιάστε Ελεύθερα